Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de bonen en de mais af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en fruit 3 min. aan. Voeg de tacokruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de bonen toe en verwarm mee.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten en snijd in blokjes van 0.5 cm. Snijd ⅔ van de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng de tomaat en fijngesneden koriander met het limoensap en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in de lengte in dunne plakken.
Verdeel de rijst over kommen en verdeel het gehakt-bonenmengsel, de mais, tomatensalade en avocado erover. Schep de sour cream erbij en bestrooi met de rest van de koriander.
Burritobowl
Deze maaltijd heeft alles van een burrito, behalve de burrito. Deze bowl met gekruid gehakt, tomaat, avocado, zure room en koriander is met iedere hap anders en verrassend lekker.
- combinatietipLekker met totopos tortillachips, jalapeñopeper en een partje limoen.
- bereidingstipMaak je eigen kruidenmix met een ½ el gedroogde oregano, 1 el gemalen korianderzaad, 1 el gemalen komijn en 1 tl gerookte-paprikapoeder.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Burritobowl
Deze maaltijd heeft alles van een burrito, behalve de burrito. Deze bowl met gekruid gehakt, tomaat, avocado, zure room en koriander is met iedere hap anders en verrassend lekker.

hoofdgerecht
4 personen
845 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de bonen en de mais af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en fruit 3 min. aan. Voeg de tacokruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de bonen toe en verwarm mee.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten en snijd in blokjes van 0.5 cm. Snijd ⅔ van de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng de tomaat en fijngesneden koriander met het limoensap en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in de lengte in dunne plakken.
Verdeel de rijst over kommen en verdeel het gehakt-bonenmengsel, de mais, tomatensalade en avocado erover. Schep de sour cream erbij en bestrooi met de rest van de koriander.
combinatietip:Lekker met totopos tortillachips, jalapeñopeper en een partje limoen.
bereidingstip:Maak je eigen kruidenmix met een ½ el gedroogde oregano, 1 el gemalen korianderzaad, 1 el gemalen komijn en 1 tl gerookte-paprikapoeder.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
400 g zwarte bonen in blik
300 g maiskorrels in blik
1 el arachideolie
300 g rundergehakt
1 el tacos kruidenmix no salt
400 g gepelde tomaten in blik
2 tomaten
15 g verse koriander
1 limoen
300 g witte rijst
2 eetrijpe avocado's
4 el sour cream