Tortellini-salade

Deze tortellinisalade met pesto, prosciutto, spinazie en gemarineerde tomaatjes is ideaal als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ. Binnen 25 minuten op tafel.

880 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 8 min. oventijd

pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de plakken prosciutto over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bak 6-8 min. in de oven tot knapperig, laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.

  2. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.

  3. Meng ondertussen de pesto met de rodewijnazijn, oregano, chilivlokken, olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

  4. Snijd de gemarineerde tomaatjes en olijven grof, snipper de rode ui fijn.

  5. Schep de tortellini om met de dressing, spinazie, tomaatjes, olijven en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Breek de prosciutto in stukken en verdeel erover.

Tortellini-salade

Deze tortellinisalade met pesto, prosciutto, spinazie en gemarineerde tomaatjes is ideaal als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ. Binnen 25 minuten op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig