Tortellini-salade

Deze tortellinisalade met pesto, prosciutto, spinazie en gemarineerde tomaatjes is ideaal als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ. Binnen 25 minuten op tafel.

880 kcal

25 min. bereiden, 8 min. oventijd

pittig

4.5/5

(109)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


juni 2025 - juni 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de plakken prosciutto over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bak 6-8 min. in de oven tot knapperig, laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.

  2. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.

  3. Meng ondertussen de pesto met de rodewijnazijn, oregano, chilivlokken, olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

  4. Snijd de gemarineerde tomaatjes en olijven grof, snipper de rode ui fijn.

  5. Schep de tortellini om met de dressing, spinazie, tomaatjes, olijven en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Breek de prosciutto in stukken en verdeel erover.

Wat vond je van dit recept?

Tortellini-salade

Deze tortellinisalade met pesto, prosciutto, spinazie en gemarineerde tomaatjes is ideaal als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ. Binnen 25 minuten op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig