Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de plakken prosciutto over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bak 6-8 min. in de oven tot knapperig, laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
Meng ondertussen de pesto met de rodewijnazijn, oregano, chilivlokken, olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Snijd de gemarineerde tomaatjes en olijven grof, snipper de rode ui fijn.
Schep de tortellini om met de dressing, spinazie, tomaatjes, olijven en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Breek de prosciutto in stukken en verdeel erover.
Tortellini-salade
Deze tortellinisalade met pesto, prosciutto, spinazie en gemarineerde tomaatjes is ideaal als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ. Binnen 25 minuten op tafel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tortellini-salade
Deze tortellinisalade met pesto, prosciutto, spinazie en gemarineerde tomaatjes is ideaal als maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ. Binnen 25 minuten op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
880 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de plakken prosciutto over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bak 6-8 min. in de oven tot knapperig, laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
Meng ondertussen de pesto met de rodewijnazijn, oregano, chilivlokken, olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Snijd de gemarineerde tomaatjes en olijven grof, snipper de rode ui fijn.
Schep de tortellini om met de dressing, spinazie, tomaatjes, olijven en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Breek de prosciutto in stukken en verdeel erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
90 g prosciutto crudo
440 g tortellini ai formaggi
90 g koelverse groene pesto
3 el rodewijnazijn
2 tl gedroogde oregano
½ tl chilivlokken
75 ml extra vierge olijfolie
100 g koelverse gemarineerde tomaatjes
50 g taggiasca olijven zonder pit
1 rode ui
200 g verse spinazie
Dit heb je nodig
bakpapier