Tortellini met spinazie

Zin in een frisse pasta? Deze tortellini met zachte spinazie, knapperige venkel en een romige tapenade van tomaat en kaas staat binnen 25 minuten op tafel.

600 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tortellini 2 min. korter dan op de verpakking aangegeven.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof. Doe de tomaat, semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje (per 4 personen) in de keukenmachine. Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken, dit gaat het makkelijkst met een mandoline.

  4. Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten (per 4 personen) in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.

  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Tortellini met spinazie

Zin in een frisse pasta? Deze tortellini met zachte spinazie, knapperige venkel en een romige tapenade van tomaat en kaas staat binnen 25 minuten op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig