bewaar
Uiensoep met tortellini
Uiensoep met tortellini
bewaar

Uiensoep met tortellini

Gevulde pasta geeft de van oorsprong Franse uiensoep een Italiaanse twist. Helemaal in stijl bestrooid met Parmezaanse kaas.

30 min. bereiden
45 min. wachten
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

ui

3 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

½ bakje

verse tijm

½ el

rietsuiker

1½ liter

paddenstoelenbouillontablet

250 g

tortellini ai formaggi

50 g

Parmigiano Reggiano

Gevulde pasta geeft de van oorsprong Franse uiensoep een Italiaanse twist. Helemaal in stijl bestrooid met Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter en olie in een soeppan.

2

Voeg de uien, knoflook, tijmblaadjes, suiker en peper toe.

3

Bak 15 min. op middelhoog vuur, totdat de ui begint te karamelliseren. Roer regelmatig.

4

Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. op laag vuur koken.

5

Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de pasta toe. Laat in 15 min. gaar worden.

6

Schaaf, zodra de pasta beetgaar is, wat Parmezaanse kaas over de soep.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.