Laat de mozzarella uitlekken, dep droog en snijd in dikke plakken van 1 cm. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Doe de panko in een derde diep bord.
Wentel de mozzarellaplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Doe dit nog een keer (dubbel paneren). Leg de gepaneerde mozzarella 1 uur in de vriezer.
Verhit de olie tot 170 °C. Haal de mozzarella uit de vriezer en frituur in delen 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm. Snijd de broodjes open. Beleg met de pesto, rucola, cremaceto, mozzarella, tomaten, peper en het zout.
Crispy caprese sandwich
Zin in een next-level caprese? Deze sandwich met krokant gepaneerde mozzarella, pesto en tomaat geeft een verrassende twist aan de Italiaanse klassieker.
20 min. bereiden / 1 uur wachten
11 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Crispy caprese sandwich
Zin in een next-level caprese? Deze sandwich met krokant gepaneerde mozzarella, pesto en tomaat geeft een verrassende twist aan de Italiaanse klassieker.

2 personen
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Laat de mozzarella uitlekken, dep droog en snijd in dikke plakken van 1 cm. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Doe de panko in een derde diep bord.
Wentel de mozzarellaplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Doe dit nog een keer (dubbel paneren). Leg de gepaneerde mozzarella 1 uur in de vriezer.
Verhit de olie tot 170 °C. Haal de mozzarella uit de vriezer en frituur in delen 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm. Snijd de broodjes open. Beleg met de pesto, rucola, cremaceto, mozzarella, tomaten, peper en het zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
200 g mozzarella
20 g tarwebloem
1 middelgroot scharrelei
50 g panko
1 l zonnebloemolie
2 trostomaten
2 verse ciabatta's
4 el koelverse groene pesto
20 g rucola
1 el cremaceto balsamico
¼ tl grof zeezout