Crispy caprese sandwich

Zin in een next-level caprese? Deze sandwich met krokant gepaneerde mozzarella, pesto en tomaat geeft een verrassende twist aan de Italiaanse klassieker.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de mozzarella uitlekken, dep droog en snijd in dikke plakken van 1 cm. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Doe de panko in een derde diep bord.

  2. Wentel de mozzarellaplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Doe dit nog een keer (dubbel paneren). Leg de gepaneerde mozzarella 1 uur in de vriezer.

  3. Verhit de olie tot 170 °C. Haal de mozzarella uit de vriezer en frituur in delen 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm. Snijd de broodjes open. Beleg met de pesto, rucola, cremaceto, mozzarella, tomaten, peper en het zout.

Crispy caprese sandwich

Zin in een next-level caprese? Deze sandwich met krokant gepaneerde mozzarella, pesto en tomaat geeft een verrassende twist aan de Italiaanse klassieker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig