Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 min. gaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur en bak de pancetta in 10 min. krokant.
Maak de snijbonen schoon, snijd in stukken van 3 cm en kook in 5-8 min. beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Giet de artisjok af en bewaar 2 el van de olie (per 4 personen). Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng het achtergehouden pancettavet met de opgevangen artisjokolie, 2 el citroensap( per 4 personen), de mosterd, honing en de helft van de ui tot een saus.
Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de peterselie fijn.
Meng de aardappelen met de mosterdsaus, snijbonen, witte bonen en de helft van de pancetta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de aardappelsalade in een diepe schaal en verdeel de artisjok en de rest van de pancetta en ui erover. Bestrooi met het citroenrasp en de peterselie.
Aardappelsalade met snijbonen en artisjok
Zin in een smaakvolle salade vol groenten? Aardappelsalade met knapperige snijbonen, gegrilde artisjok, pancetta en een frisse mosterd-citroendressing.
- bereidingstipJe kunt de aardappel salade ook koud eten en 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast en voeg de pancetta pas toe voor het serveren.
- vegatipVervang de pancetta door vegetarische spekjes. Het pancettavet vervang je door extra artisjok- of olijfolie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Aardappelsalade met snijbonen en artisjok
Zin in een smaakvolle salade vol groenten? Aardappelsalade met knapperige snijbonen, gegrilde artisjok, pancetta en een frisse mosterd-citroendressing.

hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 min. gaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur en bak de pancetta in 10 min. krokant.
Maak de snijbonen schoon, snijd in stukken van 3 cm en kook in 5-8 min. beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Giet de artisjok af en bewaar 2 el van de olie (per 4 personen). Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng het achtergehouden pancettavet met de opgevangen artisjokolie, 2 el citroensap( per 4 personen), de mosterd, honing en de helft van de ui tot een saus.
Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de peterselie fijn.
Meng de aardappelen met de mosterdsaus, snijbonen, witte bonen en de helft van de pancetta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de aardappelsalade in een diepe schaal en verdeel de artisjok en de rest van de pancetta en ui erover. Bestrooi met het citroenrasp en de peterselie.
bereidingstip:Je kunt de aardappel salade ook koud eten en 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast en voeg de pancetta pas toe voor het serveren.
vegatip:Vervang de pancetta door vegetarische spekjes. Het pancettavet vervang je door extra artisjok- of olijfolie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
100 g pancettablokjes
400 g snijbonen
180 g gegrilde artisjok in olie in potje
1 rode ui
1 biologische citroen
1½ el grove mosterd
1 tl honing
400 g witte bonen in blik
10 g verse platte peterselie