Stamp­pot met snij­bo­nen en rook­worst

(95) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 95

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de aardappelen, zet ze op met ruim water met zout en kook in ca. 20 min. gaar. Zet de snijbonen op met een bodempje kokend water en laat ze al roerend ontdooien. Voeg de witte bonen met vocht toe, breng aan de kook en kook nog 5 min.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 10 min. uit. Voeg de mosterd toe en warm nog even door.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree. Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep de bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en serveer met de rookworst.

Tip:

Lekker met Amsterdamse uien (pot 340 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.