Zuur­kool-ap­pel­stamp met rook­worst

Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen.

(716) waardeer
hollands hoofdgerecht Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen. 4 personen
3 716

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
  2. Verhit een (kleine) braadpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het bakvet in de pan. Voeg de zuurkool met het vocht, de melk, appel, rozijnen, mosterd en peper toe aan het bakvet in de pan. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.
  3. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.

variatietip:

Vervang de appels eens door druiven als smaakvariatie.

combinatietip:

Lekker met extra mosterd.

video

Zuur­kool

onze-leverancier - 04:12 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.840 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2009 week 46-47

Zuurkool-appelstamp met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-ap­pel­stamp met rook­worst

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 jazz-appels

Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.

3
3
  • 125 g magere spekblokjes

Verhit een (kleine) braadpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het bakvet in de pan.

5
5
  • 500 g gekookte wijnzuurkool
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g rozijnen
  • 1 el Franse mosterd

Voeg de zuurkool met het vocht, de melk, appel, rozijnen, mosterd en peper toe aan het bakvet in de pan. Schep alles om en doe het deksel op de pan.

6
6

Stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.

7
7
  • 250 g magere rookworsten

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes.

8
8

Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper.

9
9

Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.

variatietip:

Vervang de appels eens door druiven als smaakvariatie.

combinatietip:

Lekker met extra mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.