Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de volkorenpita open. Rasp de courgette grof. Mix in een hakmolen de courgette met de tomatenpuree. Snijd de Italiaanse mozzarella in dunne plakken. Besmeer de pita met de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover en bak op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 8 min. in de oven.
Pita-pizza - 12+ maanden (Opperdepop)
Handig, zo'n pitabroodje kan prima dienst doen als pizzabodem voor een keertje. In 10 minuten heb je deze pita pizzaatjes in de over staan.
- serveertipLekker met basilicum of peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pita-pizza - 12+ maanden (Opperdepop)
Handig, zo'n pitabroodje kan prima dienst doen als pizzabodem voor een keertje. In 10 minuten heb je deze pita pizzaatjes in de over staan.

hoofdgerecht
2 personen
195 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de volkorenpita open. Rasp de courgette grof. Mix in een hakmolen de courgette met de tomatenpuree. Snijd de Italiaanse mozzarella in dunne plakken. Besmeer de pita met de tomatensaus. Verdeel de mozzarella erover en bak op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 8 min. in de oven.
serveertip:Lekker met basilicum of peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 volkorenpita
¼ courgette
3 el tomatenpuree
114 g Italiaanse mozzarella
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier