Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Blus af met de wijn en laat inkoken. Schep het gehakt in een schaal en laat afkoelen. Rasp ondertussen de kaas met een fijne rasp. Meng 1 ei en 1 el paneermeel, de kaas en nootmuskaat erdoor. Verhit de olie op 180 °C.
Snijd de olijven aan 1 kant in de lengte open en klap open. Vul ze met het gehaktmengsel en vouw dicht. Klop de rest van de eieren, peper en eventueel zout los in een diep bord en doe ook de bloem en de rest van het paneermeel elk in een diep bord.
Haal de gevulde olijven achtereenvolgend door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal deze stap (dubbel paneren). Frituur in delen 3-4 min.
Olive all'ascolane (gefrituurde olijven)
Klassiek Italiaans borrelhapje zoekt plank: deze gefrituurde olijven maken je borrelplank pas echt extra.
- bereidingstipJe kunt de gefrituurde olijven 1 dag van tevoren maken t/m het paneren. Bewaar ze in de koelkast of vries ze in (3 maanden houdbaar) en frituur ze dan wat langer.
- vegatipGebruik plantaardig rulgehakt in plaats van half-om-half gehakt.
- bewaartipHet gehakt dat je overhoudt, kun je invriezen.
- achtergrondinfoDit hapje komt uit de Italiaanse regio Le Marche. Het zijn grote groene olijven, gevuld met vlees - meestal een combinatie van rund- en varkensvlees - Parmezaan en nootmuskaat, die je vervolgens paneert en frituurt. Perfect als antipasto of snack.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Olive all'ascolane (gefrituurde olijven)
Klassiek Italiaans borrelhapje zoekt plank: deze gefrituurde olijven maken je borrelplank pas echt extra.

50 porties
55 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Blus af met de wijn en laat inkoken. Schep het gehakt in een schaal en laat afkoelen. Rasp ondertussen de kaas met een fijne rasp. Meng 1 ei en 1 el paneermeel, de kaas en nootmuskaat erdoor. Verhit de olie op 180 °C.
Snijd de olijven aan 1 kant in de lengte open en klap open. Vul ze met het gehaktmengsel en vouw dicht. Klop de rest van de eieren, peper en eventueel zout los in een diep bord en doe ook de bloem en de rest van het paneermeel elk in een diep bord.
Haal de gevulde olijven achtereenvolgend door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal deze stap (dubbel paneren). Frituur in delen 3-4 min.
bereidingstip:Je kunt de gefrituurde olijven 1 dag van tevoren maken t/m het paneren. Bewaar ze in de koelkast of vries ze in (3 maanden houdbaar) en frituur ze dan wat langer.
vegatip:Gebruik plantaardig rulgehakt in plaats van half-om-half gehakt.
bewaartip:Het gehakt dat je overhoudt, kun je invriezen.
achtergrondinfo:Dit hapje komt uit de Italiaanse regio Le Marche. Het zijn grote groene olijven, gevuld met vlees - meestal een combinatie van rund- en varkensvlees - Parmezaan en nootmuskaat, die je vervolgens paneert en frituurt. Perfect als antipasto of snack.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 50 porties)
1 teen knoflook
150 g half-om-halfgehakt
50 ml droge witte wijn
50 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
3 middelgrote scharreleieren
65 g paneermeel
¼ tl geraspte nootmuskaat
1 l zonnebloemolie
260 g groene olijven met basilicum
2 el bloem
Dit heb je nodig
spuitzak