Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 15 min. tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht ()per 4 personen)
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. op laag vuur.
Snijd de zwarte knoflook grof en voeg toe. Snijd de olijven in plakjes en snijd de peterselie grof. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Voeg samen met de geroosterde tomaten, olijven, het kookvocht en de peterselie toe aan de saus en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de gekookte rigatoni toe en meng voorzichtig door.
Rigatoni met zalm en zwarte knoflook
Pasta met zalm vinden we altijd lekker. In dit recept gebruiken we als extraatje zwarte knoflook. Dat heeft een minder scherp randje dan 'gewone' knoflook en geeft deze rigatoni met zalm een milde doch opvallende umami kick.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rigatoni met zalm en zwarte knoflook
Pasta met zalm vinden we altijd lekker. In dit recept gebruiken we als extraatje zwarte knoflook. Dat heeft een minder scherp randje dan 'gewone' knoflook en geeft deze rigatoni met zalm een milde doch opvallende umami kick.

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 15 min. tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht ()per 4 personen)
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. op laag vuur.
Snijd de zwarte knoflook grof en voeg toe. Snijd de olijven in plakjes en snijd de peterselie grof. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Voeg samen met de geroosterde tomaten, olijven, het kookvocht en de peterselie toe aan de saus en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de gekookte rigatoni toe en meng voorzichtig door.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sweet cherry tomaten
2 el milde olijfolie
300 g rigatoni
2 sjalotten
1 teen knoflook
4 tenen zwarte knoflook
80 g groene olijven zonder pit
15 g verse peterselie
310 g verse zalmfilets
Dit heb je nodig
bakpapier