Spinazie en cottage cheese gnudi van LekkerSeb

Gnudi wordt vaak gemaakt van spinazie en ricotta. In deze variant maken we de gnudi met cottage cheese. Heerlijk in een laagje tomatensaus!

40 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de cottage cheese uitlekken in een vergiet om overtollig vocht te verwijderen en mix in een kleine hakmolen glad. Blancheer de spinazie 1 min. tot het geslonken is. Giet af, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en snijd fijn.

  2. Meng in een kom de cottage cheese met de spinazie, Grano Padano, eieren, nootmuskaat, peper en eventueel zout. Voeg ⅘ van de bloem toe en meng tot een geheel.

  3. Vorm er met bebloemde handen ca. 36 balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol elk balletje door de rest van de bloem.

  4. Kook de gnudi ca. 5 min. tot ze naar boven komen drijven. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de gnudi 2-3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verwarm ondertussen de tomatensaus. Verdeel de tomatensaus met daarover de gnudi met de gesmolten boter over borden.

  • serveertipTIP: Lekker met extra Grano Padano en basilicum.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Spinazie en cottage cheese gnudi van LekkerSeb

Gnudi wordt vaak gemaakt van spinazie en ricotta. In deze variant maken we de gnudi met cottage cheese. Heerlijk in een laagje tomatensaus!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig