Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de Turkse broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht en laat schrikken onder koud stromend water. Pers de knoflook en meng de helft met de yoghurt. Breng eventueel op smaak met zout.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en roer de paprikapoeder en de rest van de knoflook erdoor. Snijd de dille grof.
Verdeel de yoghurt over borden. Pel de eieren, halveer ze en verdeel over de yoghurt. Besprenkel met de gesmolten paprikaboter en bestrooi met de dille en het grove zeezout. Serveer met de broodjes.
Gekookte eitjes met yoghurt en knoflookpaprikaboter (advertorial)
Vergeet eierdopjes en serveer je gekookte eieren voortaan op een bedje van yoghurt. Feestelijk afgetopt met knoflook-paprikaboter. Da’s pas echt ontbijten in stijl.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gekookte eitjes met yoghurt en knoflookpaprikaboter (advertorial)
Vergeet eierdopjes en serveer je gekookte eieren voortaan op een bedje van yoghurt. Feestelijk afgetopt met knoflook-paprikaboter. Da’s pas echt ontbijten in stijl.

4 personen
455 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de Turkse broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht en laat schrikken onder koud stromend water. Pers de knoflook en meng de helft met de yoghurt. Breng eventueel op smaak met zout.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en roer de paprikapoeder en de rest van de knoflook erdoor. Snijd de dille grof.
Verdeel de yoghurt over borden. Pel de eieren, halveer ze en verdeel over de yoghurt. Besprenkel met de gesmolten paprikaboter en bestrooi met de dille en het grove zeezout. Serveer met de broodjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 afbak mini Turkse broden
6 De Boed middelgrote maisscharrel-eieren
1 teen knoflook
500 g yoghurt Turkse stijl 8%
50 g ongezouten roomboter
1 tl paprikapoeder pikant
7½ g verse dille
½ tl grof zeezout



