Gekookte eitjes met yoghurt en knoflookpaprikaboter (advertorial)

Vergeet eierdopjes en serveer je gekookte eieren voortaan op een bedje van yoghurt. Feestelijk afgetopt met knoflook-paprikaboter. Da’s pas echt ontbijten in stijl.

455 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de Turkse broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht en laat schrikken onder koud stromend water. Pers de knoflook en meng de helft met de yoghurt. Breng eventueel op smaak met zout.

  3. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en roer de paprikapoeder en de rest van de knoflook erdoor. Snijd de dille grof.

  4. Verdeel de yoghurt over borden. Pel de eieren, halveer ze en verdeel over de yoghurt. Besprenkel met de gesmolten paprikaboter en bestrooi met de dille en het grove zeezout. Serveer met de broodjes.

Gerelateerde recepten

Gekookte eitjes met yoghurt en knoflookpaprikaboter (advertorial)

Vergeet eierdopjes en serveer je gekookte eieren voortaan op een bedje van yoghurt. Feestelijk afgetopt met knoflook-paprikaboter. Da’s pas echt ontbijten in stijl.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig