Doe ⅓ van de banaan met de melk, 100 g yoghurt (per 4 personen), de dadels, kaneel en ½ van de pindakaas in de blender of keukenmachine en maal fijn. Meng de havermout en de helft van de bessen erdoor.
Verdeel over diepe kommen en verdeel de rest van de bessen erover. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast staan.
Halveer de volgende dag de rest van de bananen in de breedte en vervolgens in de lengte, zodat je 4 stukken krijgt. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de banaan in 2 min. op middelhoog vuur bruin, keer halverwege. Hak de amandelen grof.
Verdeel de banaan, de rest van de yoghurt en de rest van de pindakaas over de overnight oats en bestrooi met de amandelen.
Overnight oats met banaan en blauwe bessen
Haast ’s ochtends? Maak deze overnight havermout met banaan, blauwe bessen en pindakaas de avond ervoor klaar. Topontbijt om je dag mee te starten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Overnight oats met banaan en blauwe bessen
Haast ’s ochtends? Maak deze overnight havermout met banaan, blauwe bessen en pindakaas de avond ervoor klaar. Topontbijt om je dag mee te starten.

4 personen
495 kcal
10 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Doe ⅓ van de banaan met de melk, 100 g yoghurt (per 4 personen), de dadels, kaneel en ½ van de pindakaas in de blender of keukenmachine en maal fijn. Meng de havermout en de helft van de bessen erdoor.
Verdeel over diepe kommen en verdeel de rest van de bessen erover. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast staan.
Halveer de volgende dag de rest van de bananen in de breedte en vervolgens in de lengte, zodat je 4 stukken krijgt. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de banaan in 2 min. op middelhoog vuur bruin, keer halverwege. Hak de amandelen grof.
Verdeel de banaan, de rest van de yoghurt en de rest van de pindakaas over de overnight oats en bestrooi met de amandelen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 bananen
350 ml halfvolle melk
180 g yoghurt Griekse stijl 0%
2 dadels zonder pit
2 tl gemalen kaneel
4 el pindakaas naturel
120 g glutenvrij volkoren havermout
250 g diepvries blauwe bessen
1 el milde olijfolie
30 g ongezouten amandelen
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
vershoudfolie