Paprika-tomaatwraps met tonijnsalade

Met geroosterde bloemkool, kruidige tofu en een frisse rodekoolsalade maak je van deze volkoren taco’s een kleurrijke maaltijd. Binnen een half uurtje bereid, even de oven in en je kunt aan tafel.

295 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm en de stronk in plakjes van 1 cm. Kook in 3-4 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Meng de zuivelspread met de dille, het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen).

  3. Laat de tonijn uitlekken. Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de komkommer in blokjes van 0.5 cm.

  4. Meng de tonijn, mais, rode ui en komkommer door het zuivelspreadmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Serveer de tonijnsalade, broccoli, rucola en tortilla’s apart en laat iedereen zijn eigen wraps maken.

  • variatietipServeren als burrito? Voeg dan mozzarella toe, rol op als een burrito en verwarm onder de grill tot de kaas gesmolten is. Zo maak je een gezonde tuna melt burrito.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Paprika-tomaatwraps met tonijnsalade

Met geroosterde bloemkool, kruidige tofu en een frisse rodekoolsalade maak je van deze volkoren taco’s een kleurrijke maaltijd. Binnen een half uurtje bereid, even de oven in en je kunt aan tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig