Vegaschnitzel met gebakken aardappeltjes en sperziebonen

Klassiek: schnitzel met gebakken aardappeltjes en groente. Boontjes in dit geval. Willen we het twisty? Ja hoor! Komt ie: neem een vega-schnitzel en doe als extra groente er een tuinerwtensalade bij.

735 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes 15 min., schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de tuinerwten 2 min. Schep uit het water en spoel onder koud stromend water. Maak de sperziebonen schoon en kook 5-7 min. in hetzelfde water. Giet af en meng met de nootmuskaat.

  3. Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan. Bak de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Halveer de cherrytomaten. Doe de sjalot met de munt, honing, mosterd en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een dressing. Meng de tuinerwten en cherrytomaten met de dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken aardappeltjes, schnitzels en sperziebonen over de borden. Serveer de tuinerwten-tomatensalade erbij.

Vegaschnitzel met gebakken aardappeltjes en sperziebonen

Klassiek: schnitzel met gebakken aardappeltjes en groente. Boontjes in dit geval. Willen we het twisty? Ja hoor! Komt ie: neem een vega-schnitzel en doe als extra groente er een tuinerwtensalade bij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig