Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes 15 min., schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de tuinerwten 2 min. Schep uit het water en spoel onder koud stromend water. Maak de sperziebonen schoon en kook 5-7 min. in hetzelfde water. Giet af en meng met de nootmuskaat.
Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan. Bak de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de cherrytomaten. Doe de sjalot met de munt, honing, mosterd en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een dressing. Meng de tuinerwten en cherrytomaten met de dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken aardappeltjes, schnitzels en sperziebonen over de borden. Serveer de tuinerwten-tomatensalade erbij.
Vegaschnitzel met gebakken aardappeltjes en sperziebonen
Klassiek: schnitzel met gebakken aardappeltjes en groente. Boontjes in dit geval. Willen we het twisty? Ja hoor! Komt ie: neem een vega-schnitzel en doe als extra groente er een tuinerwtensalade bij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vegaschnitzel met gebakken aardappeltjes en sperziebonen
Klassiek: schnitzel met gebakken aardappeltjes en groente. Boontjes in dit geval. Willen we het twisty? Ja hoor! Komt ie: neem een vega-schnitzel en doe als extra groente er een tuinerwtensalade bij.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes 15 min., schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de tuinerwten 2 min. Schep uit het water en spoel onder koud stromend water. Maak de sperziebonen schoon en kook 5-7 min. in hetzelfde water. Giet af en meng met de nootmuskaat.
Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan. Bak de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de cherrytomaten. Doe de sjalot met de munt, honing, mosterd en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een dressing. Meng de tuinerwten en cherrytomaten met de dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken aardappeltjes, schnitzels en sperziebonen over de borden. Serveer de tuinerwten-tomatensalade erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 el milde olijfolie
800 g koelverse aardappelschijfjes
200 g diepvries tuinerwten
600 g verse sperziebonen
¼ tl gemalen nootmuskaat
4 plantaardige krokante kipschnitzels
125 g cherrytomaten
5 g verse munt
1 sjalot
1 el vloeibare honing
2 el mosterd
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen