Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork rondom gaatjes in. Verdeel ze over het mandje van de airfryer en bak 30-35 min. op 180 °C.
Rasp ondertussen de gember en knoflook fijn. Schep de kip om met de helft van de gember, de helft van de knoflook, ½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Laat marineren tot gebruik.
Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Maak de halve rode peper schoon en snijd in dunne ringen. Schep de komkommer om met de rest van de gember, de rode peper, 1 el olie (per 4 personen) en de azijn. Breng op smaak met peper.
Snijd de paksoi in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 8-10 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten. Zet het vuur hoog en bak de paksoi 2 min. Voeg de rest van de knoflook en het water toe en laat met de deksel op de pan 1 min. stomen op middelhoog vuur. Haal van het vuur, voeg de sesamolie toe.
Snijd de zoete aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Snijd de kip in reepjes en vul de aardappelen ermee. Verdeel met de paksoi over borden. Serveer de komkommersalade erbij.
Zoete aardappel met kip en gebakken paksoi
Probeer maar eens: zoete aardappel uit de oven, gevuld met kip met gebakken paksoi erbij. Voor wat extra groen doen we er een komkommersalade bij.
- bereidingstipHeb je geen airfryer, verpak de ingeprikte zoete aardappelen dan elk in een stuk aluminiumfolie en bak 45-50 min. op 200 °C in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zoete aardappel met kip en gebakken paksoi
Probeer maar eens: zoete aardappel uit de oven, gevuld met kip met gebakken paksoi erbij. Voor wat extra groen doen we er een komkommersalade bij.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork rondom gaatjes in. Verdeel ze over het mandje van de airfryer en bak 30-35 min. op 180 °C.
Rasp ondertussen de gember en knoflook fijn. Schep de kip om met de helft van de gember, de helft van de knoflook, ½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Laat marineren tot gebruik.
Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Maak de halve rode peper schoon en snijd in dunne ringen. Schep de komkommer om met de rest van de gember, de rode peper, 1 el olie (per 4 personen) en de azijn. Breng op smaak met peper.
Snijd de paksoi in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 8-10 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten. Zet het vuur hoog en bak de paksoi 2 min. Voeg de rest van de knoflook en het water toe en laat met de deksel op de pan 1 min. stomen op middelhoog vuur. Haal van het vuur, voeg de sesamolie toe.
Snijd de zoete aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Snijd de kip in reepjes en vul de aardappelen ermee. Verdeel met de paksoi over borden. Serveer de komkommersalade erbij.
bereidingstip:Heb je geen airfryer, verpak de ingeprikte zoete aardappelen dan elk in een stuk aluminiumfolie en bak 45-50 min. op 200 °C in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zoete aardappelen
40 g verse gember
3 tenen knoflook
430 g scharrelkipdijfilet
3½ el zonnebloemolie
1 komkommer
½ rode peper
4 el natuurazijn
800 g paksoi
50 ml water
1 tl sesamolie
Dit heb je nodig
airfryer