Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de dille fijn. Schep de aardappelpartjes om met ¼ van de olie en de helft van de dille. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Doe ondertussen de notenmix met de rest van de dille en wat peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn mengsel. Smeer de kabeljauwhaasjes in met ¼ van de olie en wentel door het notenkruim, druk goed aan. Snijd de venkel in parten en meng met ¼ van de olie.
Haal de aardappelpartjes na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de venkel en de kabeljauw over de andere kant van de bakplaat en bak nog ca. 15 min.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Doe het uienmengsel in het hakmolentje en maal fijn. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Meng de spinazie met de zuivelspreaddressing.
Verdeel de vis, de aardappelpartjes en venkel over de borden. Serveer de spinaziesalade erbij.
Kabeljauw met notencrunch en venkel
Tegen een zacht stukje kabeljauw en een knapperig jasje van noten zeggen wij geen nee! Je zet de vis in de oven samen met aardappeltjes en venkel, dan doet die lekker het werk! Extra portie groenten? Een simpele spinaziesalade. Easy does it!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kabeljauw met notencrunch en venkel
Tegen een zacht stukje kabeljauw en een knapperig jasje van noten zeggen wij geen nee! Je zet de vis in de oven samen met aardappeltjes en venkel, dan doet die lekker het werk! Extra portie groenten? Een simpele spinaziesalade. Easy does it!

hoofdgerecht
4 personen
710 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de dille fijn. Schep de aardappelpartjes om met ¼ van de olie en de helft van de dille. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Doe ondertussen de notenmix met de rest van de dille en wat peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn mengsel. Smeer de kabeljauwhaasjes in met ¼ van de olie en wentel door het notenkruim, druk goed aan. Snijd de venkel in parten en meng met ¼ van de olie.
Haal de aardappelpartjes na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de venkel en de kabeljauw over de andere kant van de bakplaat en bak nog ca. 15 min.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Doe het uienmengsel in het hakmolentje en maal fijn. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Meng de spinazie met de zuivelspreaddressing.
Verdeel de vis, de aardappelpartjes en venkel over de borden. Serveer de spinaziesalade erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 diepvries kabeljauwhaasjes
10 g verse dille
1 kg koelverse aardappelpartjes met schil
4 el milde olijfolie
100 g ongezouten notenmix
2 venkelknollen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
100 g zuivelspread naturel
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen