Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookwater op.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Doe de pijnboompitten met de helft van de koriander, helft van de knoflook, kaasblokjes, ¾ van de olie en 3 el kookwater (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 4-5 min. rondom bijna gaar. Voeg de chilivlokken, tijm en knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de honing toe, zet het vuur laag en bak nog 3 min. tot de kip bedekt is met een stroperig laagje saus.
Voeg de pasta en 100 ml kookwater (per 4 personen) toe en verwarm al roerend 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de korianderpesto toe en schep om.
Snijd de cherrytomaten in parten. Verdeel samen met de rucola over de pasta.
Penne met gebakken kip en korianderpesto
Studenten en pasta pesto zijn een gouden combi, maar dit keer met een twist. Met koriander in plaats van basilicum maak je een verrassende pesto die je echt wilt proberen.
- combinatietipExtra groente? Verdubbel de hoeveelheid cherrytomaten en maak er een salade van met wat rode ui, balsamicoazijn, olijfolie en de rucola.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Penne met gebakken kip en korianderpesto
Studenten en pasta pesto zijn een gouden combi, maar dit keer met een twist. Met koriander in plaats van basilicum maak je een verrassende pesto die je echt wilt proberen.

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookwater op.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Doe de pijnboompitten met de helft van de koriander, helft van de knoflook, kaasblokjes, ¾ van de olie en 3 el kookwater (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 4-5 min. rondom bijna gaar. Voeg de chilivlokken, tijm en knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de honing toe, zet het vuur laag en bak nog 3 min. tot de kip bedekt is met een stroperig laagje saus.
Voeg de pasta en 100 ml kookwater (per 4 personen) toe en verwarm al roerend 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de korianderpesto toe en schep om.
Snijd de cherrytomaten in parten. Verdeel samen met de rucola over de pasta.
combinatietip:Extra groente? Verdubbel de hoeveelheid cherrytomaten en maak er een salade van met wat rode ui, balsamicoazijn, olijfolie en de rucola.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
40 g Grana Padano 32+
40 g geroosterde pijnboompitten
40 g verse koriander
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
400 g kipfilet
½ tl chilivlokken
1½ el gedroogde tijm
2 el honing
250 g cherrytomaten
40 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker (Blue Home)