Maak de groente en de limoen schoon. Schil de pastinaak en knolselderij dun en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schep 2 tl van de kruidenmix uit het zakje (per 4 personen) en bewaar dit voor de champignons. Pers de limoen uit.
Breng het water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, pastinaak en knolselderij 8 min. op hoge temperatuur.
Voeg de risottorijst toe en bak 1 min. op middelhoge temperatuur.
Voeg de overgebleven kruidenmix uit het zakje en de helft van de bouillon toe, roer goed door en laat 5 min. zachtjes koken op lage temperatuur. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30-35 min. zachtjes koken.
Als de rijst te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons in 10 min. bruin en gaar op hoge temperatuur. Bestrooi met de achtergehouden kruidenmix en voeg de helft van het limoensap toe.
Meng de Parmezaanse kaas, de boter en het overige limoensap door de risotto.
Serveer de risotto met de gebakken champignons.
AH verspakket risotto kastanjechampignons
55 min. bereiden
6 ingrediënten
- serveertipLekker met koriander of bosui.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket risotto kastanjechampignons

hoofdgerecht
4 personen
55 min. bereiden
Aan de slag
Maak de groente en de limoen schoon. Schil de pastinaak en knolselderij dun en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schep 2 tl van de kruidenmix uit het zakje (per 4 personen) en bewaar dit voor de champignons. Pers de limoen uit.
Breng het water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, pastinaak en knolselderij 8 min. op hoge temperatuur.
Voeg de risottorijst toe en bak 1 min. op middelhoge temperatuur.
Voeg de overgebleven kruidenmix uit het zakje en de helft van de bouillon toe, roer goed door en laat 5 min. zachtjes koken op lage temperatuur. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30-35 min. zachtjes koken.
Als de rijst te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons in 10 min. bruin en gaar op hoge temperatuur. Bestrooi met de achtergehouden kruidenmix en voeg de helft van het limoensap toe.
Meng de Parmezaanse kaas, de boter en het overige limoensap door de risotto.
Serveer de risotto met de gebakken champignons.
serveertip:Lekker met koriander of bosui.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg AH risotto kastanjechampignons verspakket
400 g kastanjechampignons
1 l water
3 el milde olijfolie
40 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g ongezouten roomboter