Wortelstamppot

Stamppot, maar dan met meer diepgang: de winterpeen, ui en rozemarijn die zorgen voor diepe, aardse smaken, in combinatie met zelfgemaakte jus en rookworst maken jouw avondmaal helemaal compleet. 

590 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Schil ondertussen de winterpeen, snijd in de lengte in kwarten en snijd in kleine blokjes. Verwarm 2⁄7 van de boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de winterpeen in ca. 15 min. gaar. Roer regelmatig.

  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 2⁄7 van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met de takjes rozemarijn 10 min. Blus af met de bouillon en laat 10 min. op laag vuur koken.

  4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Roer de maizena los met het water en roer de laatste minuut met een garde door de jus. Laat nog 2 min. doorkoken en wat indikken.

  6. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter met een pureestamper tot puree. Schep de winterpeen erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  7. Snijd de rookworst in plakjes. Schep de wortelstamppot op borden en verdeel de worst en jus erover.

Wortelstamppot

Stamppot, maar dan met meer diepgang: de winterpeen, ui en rozemarijn die zorgen voor diepe, aardse smaken, in combinatie met zelfgemaakte jus en rookworst maken jouw avondmaal helemaal compleet. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig