Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de gele ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de tomatenpolpa, enchiladamix en oregano toe en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de bonen door de tomatensaus.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel ¾ van het gehaktmengsel over de tortillawraps. Rol de wraps op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel er de rest van het gehaktmengsel over en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Pers de limoen uit. Meng de helft van het limoensap met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdun met het water tot dunne saus.
Giet de ananasschijven af en snijd in blokjes van 0.5 cm. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn en snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño en snijd in kleine stukjes. Meng de ananas, tomaten, jalapeño, ui en koriander met de rest van het limoensap. Breng op smaak met peper.
Besprenkel de enchilada’s met de roomsaus en serveer met de ananas-salsa.
Enchilada's met tomaat en ananas (advertorial)
Enchilada’s zijn gevulde, opgerolde tortilla’s uit de oven. Wij maken ze met tomaten, gehakt en groenten. Even rollen, saus erover, ovenschaal in en klaar. Lekker met crème fraîche en frisse ananassalsa.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Enchilada's met tomaat en ananas (advertorial)
Enchilada’s zijn gevulde, opgerolde tortilla’s uit de oven. Wij maken ze met tomaten, gehakt en groenten. Even rollen, saus erover, ovenschaal in en klaar. Lekker met crème fraîche en frisse ananassalsa.

hoofdgerecht
4 personen
880 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de gele ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de tomatenpolpa, enchiladamix en oregano toe en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de bonen door de tomatensaus.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel ¾ van het gehaktmengsel over de tortillawraps. Rol de wraps op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel er de rest van het gehaktmengsel over en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Pers de limoen uit. Meng de helft van het limoensap met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdun met het water tot dunne saus.
Giet de ananasschijven af en snijd in blokjes van 0.5 cm. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn en snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño en snijd in kleine stukjes. Meng de ananas, tomaten, jalapeño, ui en koriander met de rest van het limoensap. Breng op smaak met peper.
Besprenkel de enchilada’s met de roomsaus en serveer met de ananas-salsa.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 gele ui
3 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
300 g rundergehakt
800 g polpa in blik
1 Knorr maaltijdmix enchiladas
½ el gedroogde oregano
400 g zwarte bonen in blik
8 tortillawraps
150 g geraspte kaas tex-mex
1 limoen
50 g crème fraîche
1 el water
227 g ananasschijven op sap
150 g tasty tom gold trostomaten
5 g verse koriander
½ rode ui
1 verse jalapeñopeper
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)