Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp.
Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. terwijl je blijft omscheppen.
Voeg de woksaus toe aan het groentemengsel en bak nog 1 min. mee. Voeg daarna de noedels toe en verwarm nog 2 min. Rooster ondertussen de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. tot goudgeel en laat afkoelen op een bord.
Snijd de limoen in partjes. Verdeel de noedels over kommen. Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.
Gehaktballetjes met teriyaki en noedels (advertorial)
Weinig tijd om te koken? Maak een snel wokgerecht met noedels, groente, gehaktballetjes en teriyaki. Lekker met knapperige pinda’s en een fris partje limoen. En: in 20 minuten op tafel!
- vegatipVervang de gehaktballen door krokante tempeh.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gehaktballetjes met teriyaki en noedels (advertorial)
Weinig tijd om te koken? Maak een snel wokgerecht met noedels, groente, gehaktballetjes en teriyaki. Lekker met knapperige pinda’s en een fris partje limoen. En: in 20 minuten op tafel!

hoofdgerecht
2 personen
870 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp.
Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak nog 2 min. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. terwijl je blijft omscheppen.
Voeg de woksaus toe aan het groentemengsel en bak nog 1 min. mee. Voeg daarna de noedels toe en verwarm nog 2 min. Rooster ondertussen de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. tot goudgeel en laat afkoelen op een bord.
Snijd de limoen in partjes. Verdeel de noedels over kommen. Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.
vegatip:Vervang de gehaktballen door krokante tempeh.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 middelgrote ui
15 g verse gember
2 tenen knoflook
1 el wokolie
360 g gehaktballetjes
250 g Thaise wokgroente
120 g Amoy stir fry teriyaki & sesam-saus
300 g Amoy medium noedels
1 el ongezouten pinda's
1 limoen