Vega curry madras met naan en raita (advertorial)
Curry madras maak je met wat simpele tweaks ook gewoon lekker vega! Gebruik kikkererwten en bloemkool voor in de saus en daarna dippen maar met naan.
930 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram bloemkool
bloemkool
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
1 eetlepel ghee
ghee
375 gram Tilda madras saus
Tilda madras saus
100 gram diepvries tuinerwten
diepvries tuinerwten
0.5 teen knoflook
knoflook
5 gram verse munt
verse munt
10 gram verse koriander
verse koriander
0.25 komkommer
komkommer
0.25 theelepel gemalen komijn
gemalen komijn
100 gram Griekse yoghurt 10%
Griekse yoghurt 10%
2 stuks Tilda naans knoflook koriander
Tilda naans knoflook koriander
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande special - Wereldsmaken 2025
Snijd de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de ghee in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak 1 min.
Voeg de madrassaus en bloemkool toe en zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. koken. Roer af en toe door. Voeg eventueel wat water toe. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
Rasp de knoflook. Snijd de munt en de koriander fijn.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 0.5 cm. Meng de komkommer met de knoflook, munt, de helft van de koriander, de komijn en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout (raita). Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de curry madras met de rest van de koriander. Serveer met de naan en de raita.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vega curry madras met naan en raita (advertorial)
Curry madras maak je met wat simpele tweaks ook gewoon lekker vega! Gebruik kikkererwten en bloemkool voor in de saus en daarna dippen maar met naan.

hoofdgerecht
2 personen
930 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de ghee in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak 1 min.
Voeg de madrassaus en bloemkool toe en zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. koken. Roer af en toe door. Voeg eventueel wat water toe. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
Rasp de knoflook. Snijd de munt en de koriander fijn.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 0.5 cm. Meng de komkommer met de knoflook, munt, de helft van de koriander, de komijn en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout (raita). Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de curry madras met de rest van de koriander. Serveer met de naan en de raita.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
300 g bloemkool
400 g kikkererwten in blik
1 el ghee
375 g Tilda madras saus
100 g diepvries tuinerwten
½ teen knoflook
5 g verse munt
10 g verse koriander
¼ komkommer
¼ tl gemalen komijn
100 g Griekse yoghurt 10%
2 stuks Tilda naans knoflook koriander




