Vega curry madras met naan en raita (advertorial)

Curry madras maak je met wat simpele tweaks ook gewoon lekker vega! Gebruik kikkererwten en bloemkool voor in de saus en daarna dippen maar met naan.

930 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

  2. Verhit de ghee in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak 1 min.

  3. Voeg de madrassaus en bloemkool toe en zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. koken. Roer af en toe door. Voeg eventueel wat water toe. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.

  4. Rasp de knoflook. Snijd de munt en de koriander fijn.

  5. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van een 0.5 cm. Meng de komkommer met de knoflook, munt, de helft van de koriander, de komijn en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout (raita). Zet in de koelkast tot gebruik.

  6. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Bestrooi de curry madras met de rest van de koriander. Serveer met de naan en de raita.

Vega curry madras met naan en raita (advertorial)

Curry madras maak je met wat simpele tweaks ook gewoon lekker vega! Gebruik kikkererwten en bloemkool voor in de saus en daarna dippen maar met naan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig