Rode curry noedels met kokos (advertorial)

Rode curry is geurig, pittig, fris en intens. Rode pepers, citroengras en limoenblad geven je noedels diepte én een kick. De kokosmelk is er om het geheeld mild en romig te maken. En dat in 30 minuten.

500 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de garnalen ontdooien. Snipper de sjalotten. Verhit ⅓ van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 3 min. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 min. Voeg de suiker, vissaus en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

  2. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Halveer de limoen en pers een halve vrucht uit. Snijd de rest in parten. Meng de rodekool met 1 el limoensap (per 4 personen) en masseer met je handen. Laat staan tot gebruik.

  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water en laat staan tot gebruik. Los het bouillonblokje op in het kokende water.

  4. Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur. Bak de garnalen 2-4 min. Haal met een schuimspaan uit de pan. Voeg de broccoli en de bosui toe aan de pan (bewaar wat groen voor garnering). Bak 5 min. Zet het vuur uit. Voeg de noedels, saus, bouillon en garnalen toe en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Schep de noedels in de kommen en verdeel de rode kool erover. Garneer met de rest van de bosui en de limoen.

  • combinatietipLekker met koriander.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Rode curry noedels met kokos (advertorial)

Rode curry is geurig, pittig, fris en intens. Rode pepers, citroengras en limoenblad geven je noedels diepte én een kick. De kokosmelk is er om het geheeld mild en romig te maken. En dat in 30 minuten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig