Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in dunne plakken van 0.5 cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd het blad en de steeltjes van de koriander grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de harissa, ¾ van de koriander, het bouillonblokje, water en de linzen toe. Meng alles goed en breng aan de kook. Laat 10 min zachtjes koken.
Voeg de rijst toe aan de soep, doe de deksel op de pan en laat 15 min. garen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen het platbrood volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in parten. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de rest van de koriander en citroen. Serveer met het platbrood en de rest van de harissa.
Tomatensoep met harissa en platbrood (advertorial)
Tomatensoep met een kick: dankzij pittige harissa krijgt tomatensoep een pittig kruidig extraatje. Vergeet niet om lekker met een broodje te dippen!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tomatensoep met harissa en platbrood (advertorial)
Tomatensoep met een kick: dankzij pittige harissa krijgt tomatensoep een pittig kruidig extraatje. Vergeet niet om lekker met een broodje te dippen!

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
45 min. bereiden
3 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in dunne plakken van 0.5 cm. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd het blad en de steeltjes van de koriander grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de harissa, ¾ van de koriander, het bouillonblokje, water en de linzen toe. Meng alles goed en breng aan de kook. Laat 10 min zachtjes koken.
Voeg de rijst toe aan de soep, doe de deksel op de pan en laat 15 min. garen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen het platbrood volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in parten. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de rest van de koriander en citroen. Serveer met het platbrood en de rest van de harissa.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
250 g winterpeen
180 g bleekselderij
15 g verse koriander
400 g linzen in blik
2 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
2 el Souq harissa pittig
1 groentebouillonblokje
1 l water
50 g basmatirijst
400 g kikkererwten in blik
330 g Souq Libanese broden wit
1 citroen