Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng met de mirin, rijstazijn en het zout. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de zalm in kleine blokjes van 2 cm. Snijd de avocado in de lengte in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd over de gehele lengte in lange repen van 1 cm dik. Meng in een kom de mayonaise met de sriracha, voeg de zalm hieraan toe en meng voorzichtig.
Bekleed het matje met huishoudfolie en leg een norivel op het matje. Verdeel ⅕ van de rijst in een dunne laag uit op het vel. Laat aan de bovenkant van het vel 1 cm vrij. Maak het vel aan de rand een beetje vochtig.
Verdeel ⅕ van de komkommer, zalm en avocado horizontaal in het midden van de rijst en rol met behulp van het matje stevig op. Herhaal dit tot alle vijf de rollen klaar zijn. Snijd elke rol met een scherp, vochtig mes in 6 tot 8 gelijke stukjes.
Spicy zalm sushi (advertorial)
Sushi maken moeilijk? Welnee! Rol je eigen zalmrol met een pittige twist, en voeg je favoriete verse groenten toe. De volgorde: nori, rijst, spicy zalm en in dit geval, komkommer en avocado. Let's roll!
- serveertipServeer met sojasaus. Let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- combinatietipOok lekker met wasabi en sushi gember.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Spicy zalm sushi (advertorial)
Sushi maken moeilijk? Welnee! Rol je eigen zalmrol met een pittige twist, en voeg je favoriete verse groenten toe. De volgorde: nori, rijst, spicy zalm en in dit geval, komkommer en avocado. Let's roll!

bijgerecht
4 personen
590 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage, wijde schaal en meng met de mirin, rijstazijn en het zout. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de zalm in kleine blokjes van 2 cm. Snijd de avocado in de lengte in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd over de gehele lengte in lange repen van 1 cm dik. Meng in een kom de mayonaise met de sriracha, voeg de zalm hieraan toe en meng voorzichtig.
Bekleed het matje met huishoudfolie en leg een norivel op het matje. Verdeel ⅕ van de rijst in een dunne laag uit op het vel. Laat aan de bovenkant van het vel 1 cm vrij. Maak het vel aan de rand een beetje vochtig.
Verdeel ⅕ van de komkommer, zalm en avocado horizontaal in het midden van de rijst en rol met behulp van het matje stevig op. Herhaal dit tot alle vijf de rollen klaar zijn. Snijd elke rol met een scherp, vochtig mes in 6 tot 8 gelijke stukjes.
serveertip:Serveer met sojasaus. Let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
combinatietip:Ook lekker met wasabi en sushi gember.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g sushirijst
2 el mirin
3 el rijstazijn
½ tl zout
150 g sushizalm
1 eetrijpe avocado
1 komkommer
3 el mayonaise
2 tl sriracha
5 Saitaku norivellen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bamboe sushimatje