Volkoren taco's met kip tinga

Gek op taco's? Wij ook! Vooral deze met kip tinga, waarin de kip gepocheerd wordt in een smaakvolle bouillon met o.a. kruidnagel. Met chipotle erbij krijg het een pittige rokerige kick. We doen er ook nog radijsjes bij voor als knapperig, fris extraatje.

590 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

18 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Halveer 1 geschilde ui en druk de kruidnagels in een van de helften. Houd de andere helft apart. Leg de kipfilet, de halve ui met kruidnagels, ⅓ van de tijm en laurier­blaadjes in een kleine soeppan. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de kip ca. 1 uur zachtjes koken (pocheren).

  2. Maak ondertussen de saus. Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 min. in de oven. Haal uit de oven en pureer met de chipotlesaus met het vrijgekomen vocht glad met de staafmixer. Schenk de saus door een zeef in een kom.

  3. Snijd ondertussen ¾ van de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rest van de tijmtakjes.

  4. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui 6­-8 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, oregano en de rest van de tijm toe en bak nog 2 min. mee op laag vuur. Schenk de tomaten­chipotle­ saus erbij en breng aan de kook.

  5. Haal ondertussen de kipfilet uit de bouillon en laat afkoelen. Schenk 200 ml bouillon (per 4 personen) bij de saus en laat de saus in 6-­8 min. op middelhoog vuur tot ⅔ inkoken. Voeg de rietsuiker toe en meng tot het opgelost is.

  6. Trek de kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar. Schep door de saus en verwarm mee (kip tinga).

  7. Verkruimel ondertussen de witte kaas, snijd de koriander fijn en snipper de achtergehouden halve ui fijn. Snijd de radijs in dunne plakjes en de limoen in partjes.

  8. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de taco’s met de kip tinga, witte kaas, gesnipperde ui, radijs en koriander. Serveer de limoenpartjes erbij.

  • combinatietipLekker met extra chipotlesaus.
  • achtergrondinfoTinga de pollo – letterlijk vertaald ‘versnipperde kip’ – komt uit Centraal-Mexico en kwam al in 1880 in de eerste kookboeken voor. Deze kipstoof met een basis van tomaat en chipotle peper heeft een rokerige, licht pittige smaak. De kip wordt langzaam gegaard in de saus tot hij uit elkaar valt. In deze versie voegen we de extra pit toe met hete chipotlesaus.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Volkoren taco's met kip tinga

Gek op taco's? Wij ook! Vooral deze met kip tinga, waarin de kip gepocheerd wordt in een smaakvolle bouillon met o.a. kruidnagel. Met chipotle erbij krijg het een pittige rokerige kick. We doen er ook nog radijsjes bij voor als knapperig, fris extraatje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig