Laat de tuinerwten ontdooien. Giet de wortelen af, laat uitlekken in een vergiet en snijd grof. Smelt de boter. Doe de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Maak een kuiltje. Voeg de boter beetje voor beetje toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimelig deeg. Giet het water erbij en kneed 3 min. tot een glad deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een ½ cm en kook in 5-10 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Snipper de ui fijn. Snijd de knoflook en selderij fijn. Verhit 75 ml olie op middel hoog vuur in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de gemalen komijn toe en bak nog 1 min. Voeg de aardappelblokjes, tuinerwten, wortel, selderij en masalakruiden toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het deeg met de hand uit tot een rol van 25 cm lang en snijd in 12 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol met de deegroller elk stukje deeg uit tot een ovaal van ca. 17 cm x 10 cm. Halveer alle cirkels in de breedte. Dek af met een schone vochtige theedoek.
Leg een plakje deeg op je werkblad met de snijkant van je af en bestrijk de snijkant licht met water. Vouw de 2 punten naar het midden en laat ze een ½ cm overlappen. Druk licht aan. Je hebt nu een kegeltje. Hou met de punt naar beneden vast.
Schep er 2 tl van de aardappelvulling in. Maak de randen vochtig en vouw dicht. Knijp de randen goed dicht om lekken te voorkomen. Zet de samosa rechtop op een bord. Maak zo ook de rest van de samosa’s.
Verhit de rest van de olie tot 175 °C in een pan met dikke bodem of gebruik een frituurpan. Frituur de samosa’s in delen in 5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de mangochutney.
Samosa met mango-chutney (advertorial)
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Samosa met mango-chutney (advertorial)

24 personen
125 kcal
1 uur 20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Giet de wortelen af, laat uitlekken in een vergiet en snijd grof. Smelt de boter. Doe de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Maak een kuiltje. Voeg de boter beetje voor beetje toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimelig deeg. Giet het water erbij en kneed 3 min. tot een glad deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rusten.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een ½ cm en kook in 5-10 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Snipper de ui fijn. Snijd de knoflook en selderij fijn. Verhit 75 ml olie op middel hoog vuur in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de gemalen komijn toe en bak nog 1 min. Voeg de aardappelblokjes, tuinerwten, wortel, selderij en masalakruiden toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het deeg met de hand uit tot een rol van 25 cm lang en snijd in 12 gelijke stukken. Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol met de deegroller elk stukje deeg uit tot een ovaal van ca. 17 cm x 10 cm. Halveer alle cirkels in de breedte. Dek af met een schone vochtige theedoek.
Leg een plakje deeg op je werkblad met de snijkant van je af en bestrijk de snijkant licht met water. Vouw de 2 punten naar het midden en laat ze een ½ cm overlappen. Druk licht aan. Je hebt nu een kegeltje. Hou met de punt naar beneden vast.
Schep er 2 tl van de aardappelvulling in. Maak de randen vochtig en vouw dicht. Knijp de randen goed dicht om lekken te voorkomen. Zet de samosa rechtop op een bord. Maak zo ook de rest van de samosa’s.
Verhit de rest van de olie tot 175 °C in een pan met dikke bodem of gebruik een frituurpan. Frituur de samosa’s in delen in 5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de mangochutney.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 24 personen)
80 g diepvries tuinerwten
90 g worteltjes extra fijn in pot
80 g ongezouten roomboter
300 g tarwebloem
½ tl zout
100 ml ijskoud water
375 g vastkokende aardappelen
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
5 g verse selderij
1½ l arachideolie
1 tl gemalen komijn
1 el masalakruiden in zakje
4 el Lekker Bekkie mangochutney
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller