Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil en snijd de peen in plakjes van 1-2 cm. Schil de gember en rasp fijn.
Verhit de olie op middelhoog vuur in een (soep)pan en bak de uien 8 min. tot lichtbruin. Voeg na 3 min. de peen toe.
Voeg het vlees toe en bak nog 3 min. Roer door. Voeg de mirin en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
Breek de curryblokjes in stukjes en voeg met de sojasaus toe aan de soep. Roer door en laat nog 10-15 min. koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen in een tweede pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in dunne ringen.
Verdeel de noedels over kommen en schep de currysoep erover. Bestrooi met de bosui.
Curry udon (advertorial)
Curry udon komt uit Japan en is gemaakt van udon noedels in een currybouillon en zou in de vorige eeuw voor het eerst op Japanse menu kaarten zijn verschenen. Tegenwoordig is curry udon een populair lunchgerecht dat je ook makkelijk zelf maakt.
- combinatietipVoeg 100 g tuinerwten toe voor extra groente.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Curry udon (advertorial)
Curry udon komt uit Japan en is gemaakt van udon noedels in een currybouillon en zou in de vorige eeuw voor het eerst op Japanse menu kaarten zijn verschenen. Tegenwoordig is curry udon een populair lunchgerecht dat je ook makkelijk zelf maakt.

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil en snijd de peen in plakjes van 1-2 cm. Schil de gember en rasp fijn.
Verhit de olie op middelhoog vuur in een (soep)pan en bak de uien 8 min. tot lichtbruin. Voeg na 3 min. de peen toe.
Voeg het vlees toe en bak nog 3 min. Roer door. Voeg de mirin en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.
Breek de curryblokjes in stukjes en voeg met de sojasaus toe aan de soep. Roer door en laat nog 10-15 min. koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen in een tweede pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in dunne ringen.
Verdeel de noedels over kommen en schep de currysoep erover. Bestrooi met de bosui.
combinatietip:Voeg 100 g tuinerwten toe voor extra groente.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
300 g winterpenen
30 g verse gember
3 el zonnebloemolie
315 g rundersoepvlees
3 el mirin
750 ml kokend water
92 g S&B golden curry medium hot
½ el sojasaus
270 g Hakubaku udon-noedels
1 bosui