Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water tot het water helder wordt en laat uitlekken. Doe in een pan met 225 ml water (per verspakket) en breng aan de kook. Dek af en laat 10 min. afgedekt op laag vuur koken tot het water is opgenomen.
Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 3-4 stukken en meng met 1 el van de currypasta.
Verhit de boter en olie in een ruime wok of hapjespan en bak de kip in 2 min. per kant bruin. Haal de kip uit de pan, maar maak de pan niet schoon.
Pureer de rest van de currypasta met de spinazie en kokosmelk met de staafmixer in een hoge beker tot een dikke saus. Bak de saus 2-3 min. in het achtergebleven bakvet in de wok. Voeg de rest van het water en de groente toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 6 min. de kip toe en kook mee.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap. Serveer de curry met de rijst en limoenpartjes. Bestrooi met de cashewnoten.
AH verspakket Culi's Keuze groene curry limoenkip
Chef Vanja van der Leeden combineert comfortfood met wereldse smaken in haar verspakketten. Deze kruidige curry is daar een perfect voorbeeld van: spinazie, kokos en kip. Een mix van smaakmakers uit verschillende keukens.
25 min. bereiden
7 ingrediënten
- combinatietipLekker met koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Culi's Keuze groene curry limoenkip
Chef Vanja van der Leeden combineert comfortfood met wereldse smaken in haar verspakketten. Deze kruidige curry is daar een perfect voorbeeld van: spinazie, kokos en kip. Een mix van smaakmakers uit verschillende keukens.

hoofdgerecht
3 personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water tot het water helder wordt en laat uitlekken. Doe in een pan met 225 ml water (per verspakket) en breng aan de kook. Dek af en laat 10 min. afgedekt op laag vuur koken tot het water is opgenomen.
Snijd ondertussen elke kipdijfilet in 3-4 stukken en meng met 1 el van de currypasta.
Verhit de boter en olie in een ruime wok of hapjespan en bak de kip in 2 min. per kant bruin. Haal de kip uit de pan, maar maak de pan niet schoon.
Pureer de rest van de currypasta met de spinazie en kokosmelk met de staafmixer in een hoge beker tot een dikke saus. Bak de saus 2-3 min. in het achtergebleven bakvet in de wok. Voeg de rest van het water en de groente toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 6 min. de kip toe en kook mee.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap. Serveer de curry met de rijst en limoenpartjes. Bestrooi met de cashewnoten.
combinatietip:Lekker met koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 personen)
225 ml water
210 g kipdijfilet
775 g AH Culi's Keuze groene curry limoenkip verspakketten
20 g ongezouten roomboter
1 el zonnebloemolie
200 ml kokosmelk
200 water
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen