Snijd de kipdij in 4-5 stukken en bestrooi rondom met ⅔ van de tajinekruidenmix uit het pakket.
Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom goudbruin in 5-7 min. Haal de kip uit de pan, maar laat het bakvet in de pan.
Voeg de rest van de taijnekruidenmix, groentemix en aardappelblokjes toe en bak 5 min. in het achtergebleven bakvet van de kip.
Snijd 1 teen knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes. Voeg de knoflook, tomaatjes, kip, het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook in 15 min. op middelhoog vuur gaar.
Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over tot het net onderstaat. Laat 10 min. afgedekt wellen en roer los met een vork.
Snijd de olijven fijn en rasp de rest van de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de olijven met 2 el citroensap (per verspakket), knoflook en de rest van de olijfolie.
Breng de tajine op smaak met 1 el citroenrasp (per verspakket). Serveer de tajine met de couscous, citroenpartjes en de olijvensalsa.
AH verspakket Culi's Keuze tajine met kip
Tajine ingewikkeld? Niet met dit verspakket! Chef Vanja van der Leeden stelde de perfecte specerijenmix samen voor een heerlijke tajine in een half uur.
30 min. bereiden
6 ingrediënten
- combinatietipOok lekker met fijngesneden koriander door de olijvensalsa.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Culi's Keuze tajine met kip
Tajine ingewikkeld? Niet met dit verspakket! Chef Vanja van der Leeden stelde de perfecte specerijenmix samen voor een heerlijke tajine in een half uur.

hoofdgerecht
3 personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdij in 4-5 stukken en bestrooi rondom met ⅔ van de tajinekruidenmix uit het pakket.
Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom goudbruin in 5-7 min. Haal de kip uit de pan, maar laat het bakvet in de pan.
Voeg de rest van de taijnekruidenmix, groentemix en aardappelblokjes toe en bak 5 min. in het achtergebleven bakvet van de kip.
Snijd 1 teen knoflook fijn en halveer de cherrytomaatjes. Voeg de knoflook, tomaatjes, kip, het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook in 15 min. op middelhoog vuur gaar.
Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over tot het net onderstaat. Laat 10 min. afgedekt wellen en roer los met een vork.
Snijd de olijven fijn en rasp de rest van de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de olijven met 2 el citroensap (per verspakket), knoflook en de rest van de olijfolie.
Breng de tajine op smaak met 1 el citroenrasp (per verspakket). Serveer de tajine met de couscous, citroenpartjes en de olijvensalsa.
combinatietip:Ook lekker met fijngesneden koriander door de olijvensalsa.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 personen)
210 g scharrelkipdijfilet
765 g AH Culi's Keuze tajine met kip verspakketten
4 el milde olijfolie
400 ml water
200 ml kokend water
60 g groene olijven zonder pit