Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook uit het pakket fijn. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie in een ruime wok of hapjespan en bak de knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de groentemix met pompoen en salie toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken op laag vuur.
Pureer met een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Voeg de tomaten toe.
Meng in een kom de spinazie met de ricotta, de helft van de grana padano en de Koreaanse wokpasta.
Bouw laagje voor laagje de lasagne op in de ovenschaal. Begin met een dunne laag pompoensaus dan een laag lasagnebladen, dan het ricotta-spinaziemengsel en een laag saus, een laag lasagnebladen, herhaal dit nogmaals en eindig met saus. Zorg ervoor dat de lasagnebladen goed bedekt zijn met de saus.
Bestrooi met de rest van de grana padano en bak 30-35 min. in de oven goudgeel en gaar. Dek, indien de lasagne te donker wordt, af met aluminiumfolie.
AH verspakket Culi's Keuze pompoenlasagne met ricotta
Pompoen in een lasagne? Eén hap en je begrijpt waarom chef Vanja van der Leeden deze combinatie van ricotta en salie zo heerlijk vindt. Helemaal vegetarisch.
30 min. bereiden / 30 min. oventijd
6 ingrediënten
- combinatietipOok lekker met verkruimelde stukjes gebakken worst of paddenstoelen erdoor.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Culi's Keuze pompoenlasagne met ricotta
Pompoen in een lasagne? Eén hap en je begrijpt waarom chef Vanja van der Leeden deze combinatie van ricotta en salie zo heerlijk vindt. Helemaal vegetarisch.

hoofdgerecht
3 personen
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook uit het pakket fijn. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie in een ruime wok of hapjespan en bak de knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de groentemix met pompoen en salie toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken op laag vuur.
Pureer met een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Voeg de tomaten toe.
Meng in een kom de spinazie met de ricotta, de helft van de grana padano en de Koreaanse wokpasta.
Bouw laagje voor laagje de lasagne op in de ovenschaal. Begin met een dunne laag pompoensaus dan een laag lasagnebladen, dan het ricotta-spinaziemengsel en een laag saus, een laag lasagnebladen, herhaal dit nogmaals en eindig met saus. Zorg ervoor dat de lasagnebladen goed bedekt zijn met de saus.
Bestrooi met de rest van de grana padano en bak 30-35 min. in de oven goudgeel en gaar. Dek, indien de lasagne te donker wordt, af met aluminiumfolie.
combinatietip:Ook lekker met verkruimelde stukjes gebakken worst of paddenstoelen erdoor.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 personen)
929 g AH Culi's Keuze pompoenlasagne met ricotta verspakketten
10 g verse salie
2 el milde olijfolie
300 ml water
250 g ricotta
100 g Grana Padano poeder
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ovenschaal (23 x 23 cm, ingevet)