Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de preien in dunne ringen, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij en prei 7-8 min. op middelhoog vuur.
Voeg ⅘ van de pesto, de zuivelspread en het water toe en roer door. Breek elk lasagnevel in 6 stukken, voeg in delen toe aan de saus en roer door. Zorg dat alle vellen bedekt zijn met saus. Kook 15-17 min. tot de lasagne vellen gaar zijn, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breek de zalm in stukjes en verdeel samen met de rucola en de rest van de pesto erover. Bestrooi met de pijnboompitten.
Panlasagne met zalm en pesto (advertorial)
Lasagne in een pan? Dat kan! Dit romige pastagerecht is ideaal voor een doordeweekse avond. Want je hebt m al in 30 minuten op tafel staan.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Panlasagne met zalm en pesto (advertorial)
Lasagne in een pan? Dat kan! Dit romige pastagerecht is ideaal voor een doordeweekse avond. Want je hebt m al in 30 minuten op tafel staan.

hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de preien in dunne ringen, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij en prei 7-8 min. op middelhoog vuur.
Voeg ⅘ van de pesto, de zuivelspread en het water toe en roer door. Breek elk lasagnevel in 6 stukken, voeg in delen toe aan de saus en roer door. Zorg dat alle vellen bedekt zijn met saus. Kook 15-17 min. tot de lasagne vellen gaar zijn, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breek de zalm in stukjes en verdeel samen met de rucola en de rest van de pesto erover. Bestrooi met de pijnboompitten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g knolselderij
2 preien
2 el milde olijfolie
100 g Grand'Italia Pesto alla Genovese
200 g zuivelspread naturel
550 ml water
10 Grand'Italia lasagnebladen
250 g warmgerookte zalmfilets
40 g biologische rucola
20 g geroosterde pijnboompitten