Smelt de helft van de boter in een hapjespan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur 12-15 min. tot lichtbruin en knapperig. Voeg na 7 min. de uien toe. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een kleine koekenpan en bak de slavinken 15 min. Keer regelmatig.
Bereid ondertussen de stoomgroente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de gebakken aardappeltjes, slavinken en groente over de platte borden.
Slavink met aardappel, gestoomde bloemkool en mascarponesaus
Soms wil je gewoon een klassieker: een echt AVG’tje met gebakken aardappeltjes, slavink en bloemkool in romige mascarponesaus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Slavink met aardappel, gestoomde bloemkool en mascarponesaus
Soms wil je gewoon een klassieker: een echt AVG’tje met gebakken aardappeltjes, slavink en bloemkool in romige mascarponesaus.

hoofdgerecht
2 personen
775 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de helft van de boter in een hapjespan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur 12-15 min. tot lichtbruin en knapperig. Voeg na 7 min. de uien toe. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een kleine koekenpan en bak de slavinken 15 min. Keer regelmatig.
Bereid ondertussen de stoomgroente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de gebakken aardappeltjes, slavinken en groente over de platte borden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
40 g ongezouten roomboter
500 g bakaardappeltjes
150 g gesneden uien
2 slavinken
450 g stoomgroente bloemkool