Slavink met mosterd-dillepuree
Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.
570 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
25 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
2 slavinken
slavinken
350 gram bloemkool & broccoli
bloemkool & broccoli
1 eetlepel amandelschaafsel
amandelschaafsel
1 zakje mix voor aardappelpuree
mix voor aardappelpuree
2 eetlepel verse dille
verse dille
1 eetlepel Limburgse mosterd
Limburgse mosterd
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 week 03 - 2014 week 03
Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.
- combinatietipBak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Slavink met mosterd-dillepuree
Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.

hoofdgerecht
2 personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.
combinatietip:Bak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
25 g ongezouten roomboter
2 slavinken
350 g bloemkool & broccoli
1 el amandelschaafsel
1 zakje mix voor aardappelpuree
2 el verse dille
1 el Limburgse mosterd




