Slavink met mosterd-dillepuree

Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.

570 kcal

25 min. bereiden

2.5/5

(36)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 25 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 2 slavinken

    slavinken

  • 350 gram bloemkool & broccoli

    bloemkool & broccoli

  • 1 eetlepel amandelschaafsel

    amandelschaafsel

  • 1 zakje mix voor aardappelpuree

    mix voor aardappelpuree

  • 2 eetlepel verse dille

    verse dille

  • 1 eetlepel Limburgse mosterd

    Limburgse mosterd

2014 week 03 - 2014 week 03

Aan de slag

  1. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.

  • combinatietipBak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Slavink met mosterd-dillepuree

Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig