- Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. 
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen. 
Slavink met mosterd-dillepuree
Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.
- combinatietipBak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.
- Noten, zaden en pitten roosteren - Instructievideo - 01:19 min. 
Slavink met mosterd-dillepuree
Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.

hoofdgerecht
2 personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
- Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. 
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen. 
combinatietip:Bak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
25 g ongezouten roomboter
2 slavinken
350 g bloemkool & broccoli
1 el amandelschaafsel
1 zakje mix voor aardappelpuree
2 el verse dille
1 el Limburgse mosterd