Hollandse rodekoolstamppot met honingjus
Hollandse rodekoolstamppot met honingjus
bewaar
bewaar

Hollandse rodekoolstamppot met honingjus

Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!

20 min. bereiden
63waarderingen

Aan de slag

1

Verhit in een pan 2/3 van de boter. Bestrooi de slavinken met tijm en bak deze in 15 min. gaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de appel in stukjes. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Bak de kool met het water en kruidnagelpoeder 7 min. al omscheppend, bak de appel laatste 2 min mee. Schep de puree erdoor. Houd de stamppot warm. Neem de slavinken uit de pan. Roer vervolgens de honing en 4 el water door het bakvet.

3

Verdeel de stamppot over de borden, leg de slavink ernaast en schenk de honingjus eroverheen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse rodekoolstamppot met honingjus

Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig