Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg, maar laat de randen intact. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Roer de eidooier los, bestrijk de rand van het deeg ermee en bestrooi met de suiker. Bak ca.10 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de rozijnen wellen in een laagje water. Snijd de appel in blokjes van 1 cm.
Haal de plaattaart uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Verdeel de vla, appel en uitgelekte rozijnen erover. Bestrooi met de kaneel en bak nog ca. 20 min.
Vla-taart met appel en rozijn
Vla als toetje ouderwets? Nee hoor, deze plaattaart met vanillevla, appel en rozijn bewijst het tegendeel. Een verrassend dessert met vertrouwde smaken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vla-taart met appel en rozijn
Vla als toetje ouderwets? Nee hoor, deze plaattaart met vanillevla, appel en rozijn bewijst het tegendeel. Een verrassend dessert met vertrouwde smaken.

nagerecht
10 personen
170 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg, maar laat de randen intact. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Roer de eidooier los, bestrijk de rand van het deeg ermee en bestrooi met de suiker. Bak ca.10 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de rozijnen wellen in een laagje water. Snijd de appel in blokjes van 1 cm.
Haal de plaattaart uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Verdeel de vla, appel en uitgelekte rozijnen erover. Bestrooi met de kaneel en bak nog ca. 20 min.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
270 g vers bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
2 el ruwe rietsuiker
30 g rozijnen
1 appel
300 g vanillevla
¼ tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
deegroller
met bakpapier beklede bakplaat
bakkwast