Vla-taart met appel en rozijn

Vla als toetje ouderwets? Nee hoor, deze plaattaart met vanillevla, appel en rozijn bewijst het tegendeel. Een verrassend dessert met vertrouwde smaken.

170 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg, maar laat de randen intact. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Roer de eidooier los, bestrijk de rand van het deeg ermee en bestrooi met de suiker. Bak ca.10 min. in het midden van de oven.

  2. Laat ondertussen de rozijnen wellen in een laagje water. Snijd de appel in blokjes van 1 cm.

  3. Haal de plaattaart uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Verdeel de vla, appel en uitgelekte rozijnen erover. Bestrooi met de kaneel en bak nog ca. 20 min.

Gerelateerde recepten

Vla-taart met appel en rozijn

Vla als toetje ouderwets? Nee hoor, deze plaattaart met vanillevla, appel en rozijn bewijst het tegendeel. Een verrassend dessert met vertrouwde smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig