Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrooi met behulp van een zeefje met de bloem. Boen de mandarijnen schooen en rasp de oranje schil van 1 mandarijn. Pel alle mandarijnen en laat ze heel.
Breek de pure chocolade in stukken. Smelt samen met de boter au bain-marie. Neem het mengsel van het vuur en laat iets afkoelen. Roer regelmatig.
Klop ondertussen de rietsuiker, vanillesuiker en eieren in 5 min. luchtig. Spatel het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef het bakmeel en zout erboven en spatel erdoor. Verdeel over de bakplaat en leg de plakken mandarijn met de snijkant naar boven erop. Bak ca. 30 min. in de oven.
Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie en hak de pistachenoten fijn. Haal de brownie uit de oven en besprenkel met de melkchocolade. Bestrooi met de pistache en het mandarijnrasp. Serveer warm of laat even afkoelen.
Plaatbrownie met mandarijn
Name a more iconic duo, I'll wait! Chocolade en mandarijn gaan perfect samen. Geef je brownie's dus een herfstige twist met dit recept voor een plaatbrownie met mandarijn. Serveer warm of laat even afkoelen, naar je eigen smaak.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Plaatbrownie met mandarijn
Name a more iconic duo, I'll wait! Chocolade en mandarijn gaan perfect samen. Geef je brownie's dus een herfstige twist met dit recept voor een plaatbrownie met mandarijn. Serveer warm of laat even afkoelen, naar je eigen smaak.

nagerecht
20 porties
445 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrooi met behulp van een zeefje met de bloem. Boen de mandarijnen schooen en rasp de oranje schil van 1 mandarijn. Pel alle mandarijnen en laat ze heel.
Breek de pure chocolade in stukken. Smelt samen met de boter au bain-marie. Neem het mengsel van het vuur en laat iets afkoelen. Roer regelmatig.
Klop ondertussen de rietsuiker, vanillesuiker en eieren in 5 min. luchtig. Spatel het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef het bakmeel en zout erboven en spatel erdoor. Verdeel over de bakplaat en leg de plakken mandarijn met de snijkant naar boven erop. Bak ca. 30 min. in de oven.
Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie en hak de pistachenoten fijn. Haal de brownie uit de oven en besprenkel met de melkchocolade. Bestrooi met de pistache en het mandarijnrasp. Serveer warm of laat even afkoelen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
1 el tarwebloem
5 mandarijnen
400 g pure chocolade
400 g ongezouten roomboter
500 g rietsuiker
16 g vanillesuiker
5 middelgrote scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
50 g melkchocolade
30 g ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat