Snijd de boter in blokjes en leg in de koelkast. Snijd ondertussen de appels en peren in kwarten, verwijder het klok huis en halveer elke part in de lengte. Schep om met 1 el basterdsuiker, de kaneel en 1 el bloem. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de koude boter met de havermout, de rest van de bloem, de rest van de basterdsuiker en het zout in een mengkom en wrijf met je handen tot een korrelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit. Bak de crumble 25-30 min. Draai halverwege de bakplaat om.
Haal het ijs uit de vriezer. Haal de crumble uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Verwarm ondertussen de speculoospasta 2-3 min. in een kleine steelpan op laag vuur tot vloeibaar.
Schep de bollen ijs op de crumble. Besprenkel zigzaggend met de speculoospasta. Serveer direct.
Appel-peercrumble met speculoossaus
Warme crumble met ijskoud vanilleijs... Deze appel-peercrumble met speculoossaus is hét herfstdessert van je dromen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Appel-peercrumble met speculoossaus
Warme crumble met ijskoud vanilleijs... Deze appel-peercrumble met speculoossaus is hét herfstdessert van je dromen.

nagerecht
8 porties
465 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en leg in de koelkast. Snijd ondertussen de appels en peren in kwarten, verwijder het klok huis en halveer elke part in de lengte. Schep om met 1 el basterdsuiker, de kaneel en 1 el bloem. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de koude boter met de havermout, de rest van de bloem, de rest van de basterdsuiker en het zout in een mengkom en wrijf met je handen tot een korrelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit. Bak de crumble 25-30 min. Draai halverwege de bakplaat om.
Haal het ijs uit de vriezer. Haal de crumble uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Verwarm ondertussen de speculoospasta 2-3 min. in een kleine steelpan op laag vuur tot vloeibaar.
Schep de bollen ijs op de crumble. Besprenkel zigzaggend met de speculoospasta. Serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
100 g ongezouten roomboter
4 friszoete appels
4 peren
½ tl gemalen kaneel
100 g lichte basterdsuiker
150 g tarwebloem
75 g grove havermoutvlokken
½ tl zout
8 bollen bourbon vanille-ijs
4 el speculoospasta
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat