Appel-peercrumble met speculoossaus

Warme crumble met ijskoud vanilleijs... Deze appel-peercrumble met speculoossaus is hét herfstdessert van je dromen.

465 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de boter in blokjes en leg in de koelkast. Snijd ondertussen de appels en peren in kwarten, verwijder het klok huis en halveer elke part in de lengte. Schep om met 1 el basterdsuiker, de kaneel en 1 el bloem. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de koude boter met de havermout, de rest van de bloem, de rest van de basterdsuiker en het zout in een mengkom en wrijf met je handen tot een korrelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het fruit. Bak de crumble 25-30 min. Draai halverwege de bakplaat om.

  3. Haal het ijs uit de vriezer. Haal de crumble uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

  4. Verwarm ondertussen de speculoospasta 2-3 min. in een kleine steelpan op laag vuur tot vloeibaar.

  5. Schep de bollen ijs op de crumble. Besprenkel zigzaggend met de speculoospasta. Serveer direct.

Gerelateerde recepten

Appel-peercrumble met speculoossaus

Warme crumble met ijskoud vanilleijs... Deze appel-peercrumble met speculoossaus is hét herfstdessert van je dromen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig