Pel de ui, haal de zaadjes uit de rode peper en maak de venkelknol schoon, maar houd de topjes apart. Snijd ze met een mes of dunschiller in flinterdunne plakjes. Doe ze met 2 eetlepels van zowel rodewijnazijn als extra vierge olijfolie in een grote kom en masseer alles goed door elkaar.
Laat de bonen uitlekken, snijd de paprika’s in reepjes en doe ze erbij. Hak de tomaatjes, ontpit de olijven en scheur of snijd ze in stukjes. Meng alles goed en breng de salade op smaak met zeezout en zwarte peper.
Rooster het brood. Laat de sardines uitlekken (ik vind het altijd lekker om het water door de salade te husselen), leg ze op het brood. Bestrooi ze met de apart gehouden venkeltopjes en verdeel ze over je borden. Sprenkel er voor het serveren een scheutje extra vierge olijfolie over.
Sardines op toast en tomatensalade van Jamie Oliver
Maak een tasty lunch met sardines op toast en een frisse tomatensalade met venkel, paprika en olijven. Makkelijk en met goede vetten.
- variatietipRuil de sardines uit blik in voor tonijn of makreel, of ga voor vegetarisch en gebruik kleine bolletjes mozzarella of geitenkaas.
- algemeenDeze recepten zijn afkomstig uit het boek Eet jezelf gezond van Jamie Oliver en voldoen niet aan de richtlijnen van Allerhande en het Voedingscentrum.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Sardines op toast en tomatensalade van Jamie Oliver
Maak een tasty lunch met sardines op toast en een frisse tomatensalade met venkel, paprika en olijven. Makkelijk en met goede vetten.

2 personen
570 kcal
11 min. bereiden
Aan de slag
Pel de ui, haal de zaadjes uit de rode peper en maak de venkelknol schoon, maar houd de topjes apart. Snijd ze met een mes of dunschiller in flinterdunne plakjes. Doe ze met 2 eetlepels van zowel rodewijnazijn als extra vierge olijfolie in een grote kom en masseer alles goed door elkaar.
Laat de bonen uitlekken, snijd de paprika’s in reepjes en doe ze erbij. Hak de tomaatjes, ontpit de olijven en scheur of snijd ze in stukjes. Meng alles goed en breng de salade op smaak met zeezout en zwarte peper.
Rooster het brood. Laat de sardines uitlekken (ik vind het altijd lekker om het water door de salade te husselen), leg ze op het brood. Bestrooi ze met de apart gehouden venkeltopjes en verdeel ze over je borden. Sprenkel er voor het serveren een scheutje extra vierge olijfolie over.
variatietip:Ruil de sardines uit blik in voor tonijn of makreel, of ga voor vegetarisch en gebruik kleine bolletjes mozzarella of geitenkaas.
algemeen:Deze recepten zijn afkomstig uit het boek Eet jezelf gezond van Jamie Oliver en voldoen niet aan de richtlijnen van Allerhande en het Voedingscentrum.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
160 g rode uien
1 rode peper
160 g venkelknollen
400 g cannellinibonen in blik
160 g geroosterde rode paprika's in pot
300 g snoeptomatenmix
8 zwarte olijven
2 sneetjes volkoren zuurdesembrood
105 g sardines in water