Kipstoof met herfstgroente

De herfstgroente: boerenkool, ui, wortel en zoete-aardappel. De stoof: kippenbouten, knoflook, ras el hanout en kaneel. Voor extra smaak nog een splash sinaasappelsap. Mogen we aanschuiven vanavond?

590 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. wachten

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een ruime stoofpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin. Haal uit de pan en leg op een bord.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit de ui 5 min. in dezelfde pan waar je de kip in hebt gebakken. Voeg de knoflook, ras el hanout, kaneel en tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

  3. Schil en snijd de winterpeen in stukjes van 2 cm. Voeg samen met de zoete-aardappelblokjes toe en bak 2 min. mee.

  4. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de halve vrucht en pers uit. Voeg 1 tl sinaasappelrasp en 1 el -sap (per 4 personen) en het water toe aan de pan en verkruimel het bouillonblokje erover. Leg de kip terug, breng aan de kook en laat 30 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven op laag vuur.

  5. Voeg de boerenkool toe en stoof nog 10 min. zonder deksel mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

Gerelateerde recepten

Kipstoof met herfstgroente

De herfstgroente: boerenkool, ui, wortel en zoete-aardappel. De stoof: kippenbouten, knoflook, ras el hanout en kaneel. Voor extra smaak nog een splash sinaasappelsap. Mogen we aanschuiven vanavond?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig