Havermoutkoekjes
Deze lekkere koekjes met havermout zijn in een handomdraai gemaakt. Je kan ze goed bewaren, dus je kan ze de komende dagen bij de koffie eten of als snack!
305 kcal
20 min. bereiden, 15 min. oventijd, 45 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
120 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
lichtbruine basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
middelgroot scharrelei
0.5 theelepel vanille-extract
vanille-extract
100 gram tarwebloem
tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
gemalen kaneel
0.25 theelepel zout
zout
150 gram volkoren havermout grove vlokken
volkoren havermout grove vlokken
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ijstang (6 cm Ø)
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Klop met een handmixer de roomboter en basterdsuiker in 2 min. romig. Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng tot een glad mengsel.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven het botermengsel en meng erdoor. Voeg de havermout toe en meng door het deeg. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep met een ijsschep 8 bollen (per 8 stuks) van het koekjesdeeg en leg met genoeg afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de koekjes plat tot cirkels van 8 cm. en bak ca. 15 min. in de oven. Laat 15 min. afkoelen.
- bewaartipJe kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
- combinatietipOok lekker met cranberries, rozijnen en noten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Havermoutkoekjes
Deze lekkere koekjes met havermout zijn in een handomdraai gemaakt. Je kan ze goed bewaren, dus je kan ze de komende dagen bij de koffie eten of als snack!

8 porties
305 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Klop met een handmixer de roomboter en basterdsuiker in 2 min. romig. Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng tot een glad mengsel.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven het botermengsel en meng erdoor. Voeg de havermout toe en meng door het deeg. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep met een ijsschep 8 bollen (per 8 stuks) van het koekjesdeeg en leg met genoeg afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de koekjes plat tot cirkels van 8 cm. en bak ca. 15 min. in de oven. Laat 15 min. afkoelen.
bewaartip:Je kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
combinatietip:Ook lekker met cranberries, rozijnen en noten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
120 g ongezouten roomboter
150 g lichtbruine basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
½ tl vanille-extract
100 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
¼ tl zout
150 g volkoren havermout grove vlokken
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ijstang (6 cm Ø)
bakpapier




