Burratacocktail met gemarineerde tomaten
Dit jaar een nieuw soort cocktail - deze burratacocktail met tomaat, pesto en croutons is een verrassend voorgerechtje voor jouw diner! Perfect voor wie wat nieuws wil serveren.
460 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram sweet cherry mix tomaten
sweet cherry mix tomaten
1 eetlepel balsamico
balsamico
6 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
1 vers schnittbroodje
vers schnittbroodje
1 teen knoflook
knoflook
30 gram Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano
30 gram verse basilicum
verse basilicum
20 gram gepelde pistachenoten
gepelde pistachenoten
500 gram burrata
burrata
Dit heb je nodig
vijzel
glazen (250 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Halveer de cherrytomaten en meng met de balsamicoazijn en ⅙ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. marineren.
Scheur ondertussen het broodje in stukken van 1 à 2 cm. Verhit een koekenpan met de helft van de olie op middelhoog vuur en bak het brood in 5 min krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Doe de knoflook in een vijzel en wrijf tot pasta. Rasp de kaas grof en pluk de blaadjes van de basilicum. Houd een paar kleine blaadjes apart.
Doe de rest van de basilicumblaadjes met de pistachenoten en geraspte kaas in de vijzel. Voeg in delen de rest van de olie toe en wrijf tot een grove pesto. Breng op smaak met eventueel zout.
Verdeel de gemarineerde tomaten over de glazen. Halveer de burrata’s en verdeel samen met de pesto en croutons erover. Bestrooi met de rest van de basilicum.
- bereidingstipGebruik AH koelverse groene pesto en sla stap 3 over.
- bereidingstipMaak de pesto in een hakmolen in plaats van een vijzel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Burratacocktail met gemarineerde tomaten
Dit jaar een nieuw soort cocktail - deze burratacocktail met tomaat, pesto en croutons is een verrassend voorgerechtje voor jouw diner! Perfect voor wie wat nieuws wil serveren.

voorgerecht
4 personen
460 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de cherrytomaten en meng met de balsamicoazijn en ⅙ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. marineren.
Scheur ondertussen het broodje in stukken van 1 à 2 cm. Verhit een koekenpan met de helft van de olie op middelhoog vuur en bak het brood in 5 min krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Doe de knoflook in een vijzel en wrijf tot pasta. Rasp de kaas grof en pluk de blaadjes van de basilicum. Houd een paar kleine blaadjes apart.
Doe de rest van de basilicumblaadjes met de pistachenoten en geraspte kaas in de vijzel. Voeg in delen de rest van de olie toe en wrijf tot een grove pesto. Breng op smaak met eventueel zout.
Verdeel de gemarineerde tomaten over de glazen. Halveer de burrata’s en verdeel samen met de pesto en croutons erover. Bestrooi met de rest van de basilicum.
bereidingstip:Gebruik AH koelverse groene pesto en sla stap 3 over.
bereidingstip:Maak de pesto in een hakmolen in plaats van een vijzel.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g sweet cherry mix tomaten
1 el balsamico
6 el extra vierge olijfolie
1 vers schnittbroodje
1 teen knoflook
30 g Parmigiano Reggiano
30 g verse basilicum
20 g gepelde pistachenoten
500 g burrata
Dit heb je nodig
vijzel
glazen (250 ml)




