Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met de vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Hak 75 g chocolade in grove stukken. Breek 100 g speculooskoek in grove stukken.
Klop met een handmixer de slagroom en het vanille-extract stijf. Spatel de gecondenseerde melk erdoor tot een egaal mengsel.
Verdeel de crunch- en gouden parels in een laag over de bodem van de cakevorm. Verdeel ⅓ van het roommengsel gelijkmatig over de parels en bestrooi met de helft van de chocolade- en koekstukken. Maak zo nog 2 lagen en eindig met het roommengsel. Dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 6 uur opstijven in de vriezer.
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de koekjes fijn.
Haal de ijstaart uit de vriezer, stort op een serveerschaal en verwijder de folie. Bestrooi de ijstaart met de koekkruim en besprenkel de gesmolten chocolade er zigzaggend over. Serveer direct.
Speculoos-ijstaart (advertorial)
Een drizzle chocolade, een hand speculoos, parels om het af te maken; deze ijstaart is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook prachtig om te zien. Bijna zonde om met kerst op te eten. Bíjna...
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Speculoos-ijstaart (advertorial)
Een drizzle chocolade, een hand speculoos, parels om het af te maken; deze ijstaart is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook prachtig om te zien. Bijna zonde om met kerst op te eten. Bíjna...

nagerecht
12 porties
395 kcal
30 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met de vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Hak 75 g chocolade in grove stukken. Breek 100 g speculooskoek in grove stukken.
Klop met een handmixer de slagroom en het vanille-extract stijf. Spatel de gecondenseerde melk erdoor tot een egaal mengsel.
Verdeel de crunch- en gouden parels in een laag over de bodem van de cakevorm. Verdeel ⅓ van het roommengsel gelijkmatig over de parels en bestrooi met de helft van de chocolade- en koekstukken. Maak zo nog 2 lagen en eindig met het roommengsel. Dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 6 uur opstijven in de vriezer.
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de koekjes fijn.
Haal de ijstaart uit de vriezer, stort op een serveerschaal en verwijder de folie. Bestrooi de ijstaart met de koekkruim en besprenkel de gesmolten chocolade er zigzaggend over. Serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
100 g extra pure chocolade
125 g Lotus Biscoff speculooskoeken
500 ml verse slagroom
2 tl vanille-extract
397 g gecondenseerde melk in blik
100 g AH Excellent Kerstmaker crunchparels goud
25 g AH Excellent Kerstmaker gouden parels
Dit heb je nodig
cakevorm (25 cm)
vershoudfolie