Tiramisu-cheesecakekrans
Tiramisu-cheesecakekrans
bewaar
bewaar

Tiramisu-cheesecakekrans

Wat krijg je als je tiramisu en cheesecake samenbrengt? Een tiramisu-cheesecakekrans! Want waarom kiezen als je beide kan hebben? De tiramisu krijgt een extra twist door de sinaasappelsmaak, die perfect combineert met de chocolade.

25 min. bereiden
4 uur wachten
26waarderingen

Aan de slag

1

Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers uit. Meng in een schaal de koffie met 1 el sinaasappelsap en de cointreau. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water.

2

Klop ondertussen ¾ van de slagroom met 40 g de poedersuiker en het vanille-extract in een ruime kom lobbig. Klop de roomkaas los met een ½ tl sinaasappelrasp en spatel de slagroom erdoor.

3

Knijp de gelatine uit en meng al roerend door de helft van het koffiemengsel tot de gelatine is opgelost. Meng het koffiemengsel met het roommengsel.

4

Bestuif de ingevette kransvorm met 5 g poedersuiker. Verdeel het roommengsel over de kransvorm. Halveer ⅘ van de pistokeddos in de breedte. Doop ze een voor een in de rest van het koffiemengsel en druk ze in de lengte, achter elkaar, tegen de buitenste rand van de vorm aan in het roommengsel. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

5

Klop ondertussen de rest van de slagroom met de rest van de poedersuiker met een handmixer stijf en schep in de spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

6

Halveer de krokante chocoladeblaadjes in de lengte. Spuit de halve blaadjes en de chocoladeamandelen goud. Verkruimel de laatste pistokeddos.

7

Halveer de krokante chocoladeblaadjes in de lengte. Spuit de halve blaadjes en de chocoladeamandelen goud. Verkruimel de laatste pistokeddos. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de kransvorm en keer beide om, zodat de cheesecake uit de vorm komt. Steek de halve chocoladeblaadjes in de cheesecake. Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en versier met de gouden amandelen, verkruimelde pistokeddos en gouden parels. Bestrooi met de cacaopoeder en maak af met extra goudspray.

bereidingstipJe kunt de cheesecake 2-3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Versier voor het serveren met de verschillende toppings.
bereidingstipKomt de cheesecake lastig uit de vorm? Dompel de vorm kort onder in een bak met warm water en keer om.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tiramisu-cheesecakekrans

Wat krijg je als je tiramisu en cheesecake samenbrengt? Een tiramisu-cheesecakekrans! Want waarom kiezen als je beide kan hebben? De tiramisu krijgt een extra twist door de sinaasappelsmaak, die perfect combineert met de chocolade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig