Meng de zuivelspread met de geraspte kaas en ⅔ van de dragon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilets aan de dikke kant in en vouw open. Leg een kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla met de achterkant van een pan plat tot 1 cm dik. Herhaal met de rest van de kip.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Knip 16 stukken keukentouw (per 4 personen) af. Verdeel ¼ van de kaasvulling over een kipfilet, hou 2 cm van de randen vrij. Rol vanaf de korte kant op. Leg 3 stukken touw naast elkaar en leg daar de rollade met de naad naar beneden op. Leg er een plakje ontbijtspek op en bind vast. Bind nog een stukje touw in de lengte van de rollade vast. Maak zo ook de rest van de mini-rollades.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rollades in 5 min. rondom lichtbruin. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in de oven gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan de kastanjechampignons 8-10 min. op hoog vuur. Haal van het vuur en roer de rest van de boter erdoor. Schep uit de pan.
Maak de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gebakken champignons toe en verwarm 2 min.
Haal de rollades uit de oven en verwijder het touw. Schep de champignonsaus op de serveerschaal en verdeel de rollades erover. Bestrooi met de rest van de dragon.
Eenpersoons-kiprollade met champignonsaus (advertorial)
In plaats van één groot stuk vlees op tafel, krijgt iedereen zijn eigen mini-rollade. Wat een leuke nieuwe draai aan de vertrouwde klassieker!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Eenpersoons-kiprollade met champignonsaus (advertorial)
In plaats van één groot stuk vlees op tafel, krijgt iedereen zijn eigen mini-rollade. Wat een leuke nieuwe draai aan de vertrouwde klassieker!

hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
45 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Meng de zuivelspread met de geraspte kaas en ⅔ van de dragon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilets aan de dikke kant in en vouw open. Leg een kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla met de achterkant van een pan plat tot 1 cm dik. Herhaal met de rest van de kip.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Knip 16 stukken keukentouw (per 4 personen) af. Verdeel ¼ van de kaasvulling over een kipfilet, hou 2 cm van de randen vrij. Rol vanaf de korte kant op. Leg 3 stukken touw naast elkaar en leg daar de rollade met de naad naar beneden op. Leg er een plakje ontbijtspek op en bind vast. Bind nog een stukje touw in de lengte van de rollade vast. Maak zo ook de rest van de mini-rollades.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rollades in 5 min. rondom lichtbruin. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in de oven gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan de kastanjechampignons 8-10 min. op hoog vuur. Haal van het vuur en roer de rest van de boter erdoor. Schep uit de pan.
Maak de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gebakken champignons toe en verwarm 2 min.
Haal de rollades uit de oven en verwijder het touw. Schep de champignonsaus op de serveerschaal en verdeel de rollades erover. Bestrooi met de rest van de dragon.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 g zuivelspread naturel
75 g geraspte kaas pittig 45+
3 tl gedroogde dragon
4 scharrelkipfilets
4 plakjes gerookt ontbijtspek
30 g ongezouten roomboter
250 g gesneden kastanjechampignons
40 g Knorr mix voor champignonsaus
Dit heb je nodig
vershoudfolie
keukentouw
bakpapier