Grote garnalencocktail met gochujangmayo

Wow, wat een showstopper: een royale garnalencocktail met verse én krokante garnalen. Met toast, frisse sla en komkommer erbij en afgetopt met pittige gochujangmayo maakt jij deze kerst gegarandeerd indruk op je gasten.

250 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. wachten

pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snijd de korstjes van het casinobrood. Snijd elk sneetje in 4 driehoekjes. Besmeer 1 kant met de boter en dip in het sesamzaad. Leg in de airfryer met het sesamzaad naar boven en bak 10 min. op 180 °C. Bak de tempuragarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.

  2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de zuivelspread, mayonaise, gochujang en sake tot een saus.

  3. Verdeel eerst de komkommer en vervolgens de saus over de schaal, maar hou 3 el achter (per 8 personen). Verdeel de koelverse garnalen over de rand van de schaal.

  4. Haal de lelijke buitenste bladeren van de kropsla. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de krop, maar zorg ervoor dat de krop z’n ronde vorm behoudt. Leg de krop in de saus en vouw de bladeren open tot een bloem.

  5. Verdeel de tempuragarnalen, de helft van de casinodriehoekjes, de rest van de saus, uienringen en visparels over en tussen de slablaadjes. Serveer de rest van de driehoekjes ernaast.

Gerelateerde recepten

Grote garnalencocktail met gochujangmayo

Wow, wat een showstopper: een royale garnalencocktail met verse én krokante garnalen. Met toast, frisse sla en komkommer erbij en afgetopt met pittige gochujangmayo maakt jij deze kerst gegarandeerd indruk op je gasten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig