Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snijd de korstjes van het casinobrood. Snijd elk sneetje in 4 driehoekjes. Besmeer 1 kant met de boter en dip in het sesamzaad. Leg in de airfryer met het sesamzaad naar boven en bak 10 min. op 180 °C. Bak de tempuragarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de zuivelspread, mayonaise, gochujang en sake tot een saus.
Verdeel eerst de komkommer en vervolgens de saus over de schaal, maar hou 3 el achter (per 8 personen). Verdeel de koelverse garnalen over de rand van de schaal.
Haal de lelijke buitenste bladeren van de kropsla. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de krop, maar zorg ervoor dat de krop z’n ronde vorm behoudt. Leg de krop in de saus en vouw de bladeren open tot een bloem.
Verdeel de tempuragarnalen, de helft van de casinodriehoekjes, de rest van de saus, uienringen en visparels over en tussen de slablaadjes. Serveer de rest van de driehoekjes ernaast.
Grote garnalencocktail met gochujangmayo
Wow, wat een showstopper: een royale garnalencocktail met verse én krokante garnalen. Met toast, frisse sla en komkommer erbij en afgetopt met pittige gochujangmayo maakt jij deze kerst gegarandeerd indruk op je gasten.
- biertipFrisse kruidige citrustonen met een droge afdronk: Oedipus Mannenliefde.
- wijntipWit, fris en droog: Sucellos Albariño Rias Baixas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Grote garnalencocktail met gochujangmayo
Wow, wat een showstopper: een royale garnalencocktail met verse én krokante garnalen. Met toast, frisse sla en komkommer erbij en afgetopt met pittige gochujangmayo maakt jij deze kerst gegarandeerd indruk op je gasten.

voorgerecht
8 personen
250 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snijd de korstjes van het casinobrood. Snijd elk sneetje in 4 driehoekjes. Besmeer 1 kant met de boter en dip in het sesamzaad. Leg in de airfryer met het sesamzaad naar boven en bak 10 min. op 180 °C. Bak de tempuragarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de zuivelspread, mayonaise, gochujang en sake tot een saus.
Verdeel eerst de komkommer en vervolgens de saus over de schaal, maar hou 3 el achter (per 8 personen). Verdeel de koelverse garnalen over de rand van de schaal.
Haal de lelijke buitenste bladeren van de kropsla. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de krop, maar zorg ervoor dat de krop z’n ronde vorm behoudt. Leg de krop in de saus en vouw de bladeren open tot een bloem.
Verdeel de tempuragarnalen, de helft van de casinodriehoekjes, de rest van de saus, uienringen en visparels over en tussen de slablaadjes. Serveer de rest van de driehoekjes ernaast.
biertip:Frisse kruidige citrustonen met een droge afdronk: Oedipus Mannenliefde (https://www.ah.nl/producten/product/wi460669).
wijntip:Wit, fris en droog: Sucellos Albariño Rias Baixas (https://www.ah.nl/producten/product/wi600249).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
½ el ongezouten roomboter
4 sneetjes wit casinobrood
2½ el sesamzaad
130 g diepvries tempura garnalen
1 komkommer
200 g zuivelspread light
100 g mayonaise
2 el gochujang
2 el sake
200 g verse grote garnalen gekookt en gepeld
300 g kropsla
3 el rode uienringen zoetzuur
50 g visbouillonparels
Dit heb je nodig
airfryer XL
AH Excellent serveerschaal ribbel (Ø 25,5 cm)



