Hoorntjes met geitenkaas en vijgen

Zoete vijgen en zoute geitenkaas vullen knapperige hoorntjes tot een smaakvol hapje. Ideaal om op tafel te zetten bij het aperitief of als start van een feestelijke borrel.

65 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pureer de geitenkaas met de slagroom en een ½ tl citroenrasp (per 12 hoorntjes) in de hoge beker van de staafmixer tot een luchtige, gladde mousse. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in een spuitzak.

  2. Snijd de vijgen in reepjes. Pluk de blaadjes van het basilicum. Spuit de geitenkaasmousse in de minihoorntjes en verdeel hier de crema balsamico, de vijgen en basilicum over.

  • bereidingstipJe kunt de geitenkaasspread 4 uur van tevoren maken. Bewaar in de spuitzak in de koelkast.
  • combinatietipLekker en leuk met gouden parels (AH Excellent Kerstmaker).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Hoorntjes met geitenkaas en vijgen

Zoete vijgen en zoute geitenkaas vullen knapperige hoorntjes tot een smaakvol hapje. Ideaal om op tafel te zetten bij het aperitief of als start van een feestelijke borrel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig