Griek­se sa­la­de

Voor deze lekkere salade met lekker veel ingrediënten sta je maar 20 minuten in de keuken.

(269) waardeer
grieks bijgerecht Voor deze lekkere salade met lekker veel ingrediënten sta je maar 20 minuten in de keuken. 4 personen
3 269

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat, komkommer en paprika met de ui, peterselie, olijven en kappertjes. Verdeel over de borden.
  2. Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Klop de olie en azijn met de oregano tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel de dressing over de salade. Snijd de feta in vieren en verdeel erover.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland , januari 2020

Griekse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se sa­la­de

1
1
  • 6 tastytom-trostomaten
  • 1 komkommer

Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes.

2
2
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

3
3
  • 1 rode ui
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 120 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes

Meng de tomaat, komkommer en paprika met de ui, peterselie, olijven en kappertjes. Verdeel over de borden.

5
5
  • 1 takje verse oregano
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn

Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Klop de olie en azijn met de oregano tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g feta

Sprenkel de dressing over de salade. Snijd de feta in vieren en verdeel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.